1/0
Tahle vynikající, rychlá, křenová omáčka se hodí k uzené krkovici, jazyku nebo pečeni. Čerstvý křen navíc obsahuje spoustu vitamínu C a podporuje trávení.
Na másle opečte nadrobno nakrájenou cibulku do zesklovatění. Zasypte hladkou moukou.
Osmahněte a zalijte vodou s mlékem, do které vložte kostičku bujónu. Povařte tak 15 minut, aby cibulka změkla. Pokud by změklá cibulka někomu vadila, lze použít ponorný mixér a rozmixovat ji.
Nakonec křenovou omáčku zalijte smetanou na vaření, osolte, opepřete a povařte 2 minuty.
Omáčku vypněte, přidejte nastrouhaný čerstvý křen (120 - 200 g) podle chuti. Křenovou omáčku podávejte s houskovým knedlíkem a uzeným masem.
Křenová omáčka se obvykle servíruje s kynutým knedlíkem a uzenou krkovicí, jazykem nebo pečení.
Líbil se vám recept Křenová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.