1/0
Tyto měkké perníčky s polevou můžete jíst hned po upečení. Vyzkoušejte náš vánoční recept a perníčky se vám budou krásně rozplývat na jazyku. Perníkové těsto patří mezi tužší, doporučujeme použít pro přípravu kuchyňského robota. Pokud však tohoto parťáka v kuchyni ještě nemáte, vystačíte si i s obyčejnou mísou a vařečkou.
Vypracujte těsto. Na rozdíl od těst jiných jej ale nemusíte nechávat uležet v lednici.
Na pomoučené desce si ho poté vyválejte na zhruba půl centimetru vysoký plát a začněte vykrajovat tvary.
Troubu si rozehřejte na 170 °C.
Směsí poté naplňte zdobicí sáček, vystačíte si nicméně i s obyčejným sáčkem na potraviny, kterému ustřihnete špičku.
Zdobit můžete perníčky teprve poté, až když jsou zcela vychladlé. Poleva na nich zaschne během pár desítek minut.
Líbil se vám recept Měkké perníčky s polevou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.