1/0
Domácí svařák neodmyslitelně patří k předvánočnímu období. Pokud svařené víno připravujete často a zároveň chcete, aby mělo dokonalou chuť, je nejlepší vyrobit si zásobu kořeněného sirupu podle našeho receptu, který stačí do svařáku přidat.
Všechen cukr nasucho na středním plamenu rozpusťte ve větším hrnci. Občas promíchejte, aby se nezačal připalovat.
Jakmile zkaramelizuje a získá zlatavorezavou barvu (nečekejte na tmavě hnědou, to už je spálený), zalijte jej půllitrem vody. Buďte opatrní, z hrnce se bude odpařovat velké množství páry.
Tekutinu přiveďte k varu a vařte, dokud se ve vodě ztuhlý karamel znovu nerozpustí.
Poté přidejte všechno koření, kůru z 1 menšího citronu a kůru z 1/2 pomeranče (tu z plodů okrájejte škrabkou, abyste použili jen barevnou část a vyhnuli se bílé hořké vrstvě).
Následující den vylouhovaný sirup přeceďte, přelijte do čisté lahve a dobře uzavřete. Skladujte v temnu a chladu.
Líbil se vám recept Sirup na svařák? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.