*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Recept
-
Připravte si všechny ingredience, hrnec s tlustým dnem, dřevěnou vařečku a kovovou metličku.
-
Do hrnce nasypejte cukr krystal (nebo třtinový) a míchejte vařečkou.
-
Bude trvat asi 5 minut, než se rozpustí – nikam ovšem neodcházejte a míchejte, aby se vám nespálil.
-
Až je cukr rozpuštěný, ztlumte plamen a přidejte povolené máslo. Míchejte metličkou, dokud se nespojí s cukrem.
-
Plamen nechte ztlumený a přilijte horkou smetanu ke šlehání (min. 30%). Míchejte metličkou, dokud nebude karamel krásně tekutý.
-
Ještě horký karamel dochuťte malou špetkou soli. Ochutnejte, zda je dost slaný. Pozor, karamel je extrémně vařící.
-
Horký jej plňte do 3 malých čistých skleniček a zavíčkujte.
-
Uchovávejte v lednici.
Z daného množství ingrediencí připravíte 3 malé skleničky slaného karamelu, které vám v lednici vydrží při správném skladování až 3 měsíce.