1/0
Lososová krémová polévka Lohikeitto pochází z Finska a chuťově je naprosto skvělá. Může být výbornou alternativou klasické rybí polévce, kterou si tak rádi dopřáváme hlavně o Vánocích. Pochutnají si na ní nejen milovníci čerstvého rybího masa.
Rybu zbavíme kůže a kostí. Maso nakrájíme na drobné kostky a odložíme.
Zbylé odřezky vložíme do vody s bobkovým listem a novým kořením.
Svaříme a po 20 minutách odložíme bokem.
Mezitím orestujeme pórek, mrkev a celer s ředkví. Orestovanou zeleninu zalijeme rybím vývarem a ochutíme.
Až zelenina změkne, část odebereme a rozmixujeme dohladka se zakysanou smetanou.
Přilijeme rozmixovanou zeleninu se smetanou a promícháme. Ke konci můžeme dochutit smetanou, pár kapkami octa a kořením.
Na závěr ozdobíme čerstvým koprem.
Líbil se vám recept Lososová krémová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.