1/0
Máte-li rádi vepřové maso, jistě vás zaujme vepřová kýta s rozmarýnem dle našeho receptu. Příprava je rychlá, jednoduchá a výsledek vás jistě mile překvapí.
Cibuli a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte nahrubo. Z větvičky rozmarýnu otrhejte snítky a nakrájejte je najemno.
Maso očistěte a osušte papírovým ubrouskem.
V misce smíchejte olivový olej s oreganem, kmínem, petrželkou, lisovaným česnekem a podle chuti osolte bylinkovou solí. Marinádu promíchejte a důkladně s ní pomažte maso.
Maso nechte v marinádě minimálně hodinu uležet. Troubu předehřejte na 180 °C.
Do pekáče nalijte trochu oleje, dno vysypte cibulí a podlijte zeleninovým vývarem. Maso potřete zbylou marinádou a přikryjte víkem nebo alobalem.
Maso dejte péct do vyhřáté trouby a podle potřeby ho podlévejte vývarem. Takto pečte maso doměkka přibližně hodinu.
Jakmile je dostatečně měkké, oddělejte víko nebo alobal a pečte ho dozlatova.
Hotovou pečeni podávejte s bramborami nebo bramborovou kaší.
Líbil se vám recept Vepřová kýta s rozmarýnem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.