1/0
Dokonalý vanilkový cupcake s lahodným žervé krémem potěší každého milovníka vanilky. Cupcaky jsou skvělé jako dezert ke kávě, ale i na dětskou oslavu jako pohoštění nebo jen tak, když vás honí mlsná. Navíc jejich příprava není vůbec složitá a podle našeho receptu se vám zaručeně povedou.
Rozehřejeme si troubu na 180 °C. Mezitím si smícháme tekuté ingredience – máslo, vejce, mléko a vanilkový extrakt.
Připravíme si další mísu, ve které dobře promícháme všechny sypké ingredience – mouky, cukr, kypřicí prášek, citronovou kůru z jednoho citronu.
Poté spojíme obě hmoty dohromady.
Po upečení necháme muffiny dokonale vychladnout, jinak se krém na nich rozteče.
Na krém potřebujeme máslo v pokojové teplotě, které našleháme – v robotu, mixéru nebo metličkou v ruce.
V robotu rychle promixujeme, aby se ty změklé kousky spojily v jednu hmotu. Potom robot vypneme, dáme do másla žervé. Opět promixujeme, dokud není hmota spojená.
Potom přidáváme po částech moučkový cukr. Když dáme cukru méně (cca 250 g), je krém dostatečně sladký a je hedvábný, není ale tolik hutný. Více cukru (400 g) zajistí tužší konzistenci. Krém nebude téct, ale bude sladší a vytvoří se na něm cukrová krustička.
Na konec přidáme trochu vanilkového extraktu a máme hotovo. Naplníme si zdobicí sáček a bohatě ozdobíme krémem všechny muffiny.
Líbil se vám recept Vanilkový cupcake? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.