1/0
Kokosky patří k těm druhům cukroví, které budete milovat už od útlého dětství. Recepty na kokosky si obvykle postačí pouze se třemi surovinami: S bílky, cukrem a kokosem. Příprava je rychlá a nenáročná, tak si je pojďte s námi vyzkoušet.
Z bílků ušleháme řídký sníh.
Misku se sněhem postavíme do vodní lázně nad páru. Důležité je, aby se voda pohybovala těsně pod bodem varu, ale nevřela a nebublala.
Dál šleháme nad párou, až hmotu zahřejeme tak, že bude příjemně horká.
Pozor, aby se nám bílky horkem nesrazily, průběžně tedy mícháme dalších 3–5 minut.
Do vychladlého sněhu jemně zašleháme kokos. Opatrně dávkujeme množství, kdyby bylo kokosu příliš mnoho, hmota by se začala drolit.
Troubu předehřejeme na 140 °C a plechy vyložíme pečicím papírem.
Lžičkou vykrajujeme malé hromádky a skládáme je na plech.
Ve vyhřáté troubě pak pečeme 15–20 minut do jemného zrůžovění na povrchu. Poté na plechu necháme zchladnout.
Vychladlé kokosky necháme pár dní odpočívat, budou pak chutnější.
Líbil se vám recept Kokosky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.