1/0
Marokánky patří mezi oblíbené vánoční cukroví. Původně pocházejí z arabské kuchyně, což ale málokdo ví. Jsou krásně křupavé, voní po pomerančích a jejich výroba je vážně snadná.
Smetanu společně s cukrem rozehřejte v hrnci, přidejte med, máslo a provařte na hustou konzistenci.
Přidejte mouku a vařte, dokud se směs nezmění v hustou kaši, poté přidejte zbylé suroviny.
Lžící nanášejte hromádky těsta na pečicí papír a poté z nich vytvarujte placky.
Dejte péct do vyhřáté trouby (ideálně horký vzduch) při teplotě 180 °C na 10–15 minut.
Vychladlé upečené marokánky namáčejte nebo potírejte zespodu čokoládovou polevou a případně posypejte nasekanými mandlemi.
Líbil se vám recept Marokánky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.