1/0
Pečený králík patří k tradičním pochoutkám české kuchyně a je možné jej připravit na mnoho způsobů. Králičí maso se řadí mezi nejcennější bílá masa, obsahuje jen velmi málo cholesterolu a mnoho bílkovin. Objevte jeho přednosti a připravte si jej s námi pečeného, je to snadné.
Králíka naporcujte, důkladně zbavte všech nečistot, osolte, prošpikujte a dejte do pekáče.
Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a posypejte kmínem.
Můžete přidat trochu másla a podlijte vodou.
Pečte při 200 °C nejprve zakryté cca 90 minut, poté dalších 30 minut dopékejte odkryté a v případě potřeby podlijte další vodou.
Podávejte ideálně s vařeným bramborem, případně bramborovou kaší.
Líbil se vám recept Pečený králík? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.