1/0
Bramborový salát s majonézou je tradiční česká příloha, připravovaná nejčastěji o Vánocích jako součást štědrovečerního menu společně s kaprem nebo řízkem. Vychutnat si jej však můžete i kdykoli jindy během roku, případně jej použít jako podklad na obložené chlebíčky.
Očištěné brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka, poté slijte vodu a ještě vlažné oloupejte.
Mrkev, celer a petržel oloupejte, uvařte téměř doměkka a nechte vychladnout.
Brambory, mrkev, celer a petržel nakrájejte na kostky o velikosti asi 1 cm, případně využijte kráječ na brambory, a dejte do větší mísy.
Okurky nakrájejte na kostičky asi půl centimetru velké a přidejte do mísy.
Vejce oloupejte a nakrájejte na kostky o hraně 1 cm, případně opět použijte kráječ na brambory.
Přidejte majonézu, hořčici, 2 lžičky soli, 1 kávovou lžičku čerstvě mletého pepře a promíchejte.
Líbil se vám recept Bramborový salát? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.