Mini bramboráky

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 32 Kč
Redakce Kupi.cz
12. března
Bramboráky v kulaté černé pánvi, zdobené větvičkami čerstvého tymiánu. Ilustrační foto: Bildagentur Zoonar GmbH / Shutterstock.com

Bramboráky jsou křupavou českou klasikou, která nikdy neomrzí. Lze je podávat tradičně nebo jako malé jednohubky, ideální na pohoštění hostů nebo jen tak na chuť. Jejich příprava je rychlá a snadná, zvládne ji i úplný začátečník. Stačí pár surovin a během chvilky máte hotovou lahodnou pochoutku.

Recept mini bramboráky vás vyjde na 4 Kč za 1 porci. 8 porcí připravíte za 32 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 32 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1
    Syrové brambory oškrábejte, omyjte a nastrouhejte. Vodu částečně slijte.
  • 2
    Strouhané brambory osolte a opepřete.
  • 3
    Přidejte vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.
  • 4

    Do tuku rozpáleného na pánvi dejte lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřete na malé placky a osmažte po obou stranách dozlatova.

  • 5
    Zlatavé bramboráky podávejte teplé nebo studené. Záleží, jak je máte rádi.
Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Mini bramboráky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.