1/1
Pečená kachna není vůbec náročná na přípravu, potřebujete jen dostatek času na pečení. Čím více času kachna v troubě stráví, tím bude lahodnější a křehčí. Pak už stačí jen přidat červené zelí s knedlíkem a sváteční oběd je na stole. Zkuste si připravit pečenou kachnu podle našeho receptu.
Kachnu opláchněte studenou vodou a vložte do pekáče (prsní částí dolů). Ten nemusí být vymazaný tukem, protože kachna je tučná a vypeče se z ní dost sádla.
Maso posypejte kmínem, solí a zázvorem.
Přikryjte víkem, plechem nebo druhým pekáčem a pečte při teplotě 150 °C asi 50 minut.
Víko pekáče sejměte a kachnu dopékejte bez víka nejméně dalších 45 minut – záleží na velikosti kachny. Pečte ji dokřupava a dozlatova a během pečení kachnu propichujte, aby z ní mohlo lépe vytékat sádlo.
Upečenou kachnu vyjměte z pekáče. Ze šťávy na pekáči ještě odeberte přebytečný tuk a šťávu zredukujte.
Pečenou kachnu naporcujte a podávejte s červeným zelím a knedlíkem.
Líbil se vám recept Pečená kachna? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.