1/0
Segedínský guláš je klasika, která potěší všechny milovníky kysaného zelí. Skvěle chutná především s houskovým knedlíkem, ale podávat jej můžete také s čerstvým chlebem.
Dáme vařit ½ l vody.
Začneme rozehřívat sádlo ve velkém hrnci, případně v tlakovém hrnci. Poté přidáme cibuli, kterou dusíme cca 2 minuty.
Přidáme maso a naprudko jej mícháme tak dlouho, dokud nepustí šťávu a ta se neodpaří. Jakmile se maso po vypaření tekutiny opět začne smažit, necháme ho zezlátnout a odstavíme z vařiče.
Zalijeme horkou vodou tak, aby maso bylo ponořené, promícháme a pozvolna dusíme zakryté alespoň 1 hodinu téměř doměkka.
Zelí propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Přidáme jej do hrnce k masu a společně dusíme ještě 15 minut, dokud nebude měkké.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Líbil se vám recept Segedínský guláš? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.