*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Recept
-
Všechny suché přísady smíchejte v misce.
-
Poté přidejte ostatní ingredience a ručně zpracujte na měkké těsto. Pokud máte kuchyňského robota, vložte vše do mísy a zpracujte přístrojem.
-
Hotové těsto poznáte tak, že je měkké a poddajné, asi jako pružná plastelína.
-
Zabalte ho do mikrotenové fólie a nechte alespoň 1 hodinu odležet v lednici (nejlépe však přes noc).
-
Troubu předehřejte na 160 °C a plechy na pečení (budou potřeba nejméně dva) vyložte pečicím papírem.
-
V malé misce rozmíchejte vidličkou žloutek s jednou lžící vody.
-
Odleželé těsto vyválejte na pomoučněném vále na sílu přibližně 0,5 cm, vykrájejte tvary a naskládejte je na plech.
-
Pečte 8–10 minut a ihned po vytažení potřete horké kousky na horní straně rozšlehaným žloutkem, aby dostaly pěkný lesk.
-
Perníčky nechte vychladnout a je hotovo.
Perníčky můžete ozdobit polevou z bílků a moučkového cukru.