Pravé italské rizoto

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Střední
Cena: 56 Kč
Redakce Kupi.cz
27. října 2022
Pravé italské rizoto sypané parmazánem a čerstvou rukolou, servírované na bílém kulatém talíři. Ilustrační foto: GK1982 / Shutterstock.com

Rizoto je tradičním italským pokrmem, kde hlavní roli hraje rýže. Ta by se vždy měla vařit ve vývaru až do krásné krémové konzistence. Pak záleží už jen na vaší chuti, jakými dalšími surovinami si rizoto vylepšíte.

Recept pravé italské rizoto vás vyjde na 14 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 56 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 56 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1
    Do hluboké pánve dáme rozpustit máslo.
  • 2
    Na másle zpěníme cibuli do zlatova.
  • 3
    Poté k cibuli přisypeme propláchnutou rýži a na 3 minuty ji osmahneme. Rýži následně podlijeme bílým vínem.
  • 4
    Počkáme, až se tekutina vsákne a odpaří a pak začneme po naběračkách přilévat do pánve zeleninový vývar.
  • 5
    Rýži postupně mícháme a čekáme, až se tekutina odpaří, abychom mohli opět přilít vývar. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
  • 6
    Do hotového rizota přidáme ještě plátek másla na zjemnění a promícháme.
  • 7
    Na konec zasypeme parmazánem a opět promícháme. Před podáváním dozdobíme čerstvou rukolou.
Zajímavé tipy
  • Pro vylepšení chuti můžete do rizota zamíchat na másle osmahnutou zeleninu, jako je třeba bretaňská směs.
  • Rizoto si můžete vylepšit také sušenými houbami – stačí je namočit do studené vody a na závěr vmíchat do rýže.

Líbil se vám recept Pravé italské rizoto? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.