*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Recept
Korpus
-
Troubu předehřejeme na 175 stupňů.
-
Dvě dortové formy o průměru cca 22 cm vyložíme pečicím papírem.
-
V misce smícháme mouku s kakaem a solí.
-
V hrnku smícháme podmáslí s červenou barvou (tekutou, gelovou nebo práškovou) a dobře promícháme.
-
V míse vyšleháme změklé máslo, přidáme cukr a později i obě vejce. Prošleháme do krémova.
-
Pak střídavě přidáváme moučnou směs a podmáslí. Mouku na třikrát, podmáslí na dvakrát.
-
V malé misce smícháme jedlou sodu s octem – směs vypění. Tuhle směs rychle vmícháme stěrkou do těsta.
-
Dobře promícháme a těsto rozdělíme do dvou forem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 25–30 minut.
-
Špejlí si ověříme, zda je korpus upečený.
-
Necháme trochu korpus zchladnout ve formě, poté ořízneme boky dortu a opatrně vyklopíme na chladicí mřížku.
-
Po vychladnutí zabalíme do fólie a necháme v lednici do druhého dne.
Sýrovo-smetanový krém
-
Mascarpone, krémový sýr (typu Philadelphia, Žervé, Lučina) a cukr dáme do mísy a společně prošleháme.
-
Přilijeme smetanu s vanilkovým extraktem. Pokračujeme ve šlehání do hustého krému. Krém by neměl být moc sladký.
-
Nyní oba dortové korpusy jednou vodorovně rozkrojíme, vzniknou nám čtyři slabší pláty. Korpus je křehký a může se drolit.
-
Jednotlivé pláty promažeme krémem. Část krému si necháme na pomazání celého dortu, případně můžete ozdobit vršek dortu.
-
Dort necháme alespoň pár hodin uležet, ideálně do druhého dne.
Vršek dortu můžete ozdobit třeba zrníčky granátového jablka nebo jahodami.