Bakterie

Ručníky a oblečení do jedné pračky nepatří! Odborníci se shodují, proč je to závažný zlozvyk
Je bezpečné pít vodu z ledovce? Nejvzácnější voda na světě nemusí být tak čistá, jak si myslíme
Pozor na otravu z uvařené rýže! V ledničce zbytky vydrží i 4 dny, ale musíte je rychle zchladit
Jaké jsou nejčastější chyby při přípravě kuřete? Mnozí chybují už během jeho nákupu.
Víte, jak často se sprchovat, aby to bylo zdravé? Škodí jak málo časté, tak přehnané mytí
Růžový „sliz“ v koupelně byste neměli ignorovat. Může být hodně nebezpečný
Veterináři varují před závadnými výrobky, objevila se v nich nebezpečná bakterie
Pravidlo 5 vteřin: Je jídlo z podlahy ještě k snědku? Bakterie se přenesou ve zlomku sekundy
Klobásový jed ohrožující život najdete nejen v uzeninách. Poznejte příznaky otravy botulotoxinem včas
Jak dlouho je káva po uvaření ještě bezpečná k pití? Většina lidí nemá tušení
Syrové maso: Omývat, nebo neomývat? Zvyk, který může být hodně nebezpečný
Na prkénku na krájení je 200krát víc bakterií než na záchodě. Co dalšího je časovaná bomba?
Šílenství kolem jídla: Salmonela a kampylobakterie řádí v EU! Co nám hrozí na talíři?
Proč nenechávat těstoviny po uvaření na plotně? Dodržujte pravidlo 2 hodin, jinak vám hrozí otrava
Když z lednice vychází nepříjemný zápach: Jak se ho zbavit snadno a levně?
Hygiena varuje: Na českém trhu se prodával sýr s nebezpečnou bakterií
Francouzské sýry obsahovaly nebezpečnou bakterii yersinia, inspekce stáhla i matjesový salát a klobásy
Košíky čistíme pravidelně a často, slibují řetězce. Zákazníci ale moc spokojení nejsou
Pozor na přemrzlé houby! Jak poznáte, že je houba zkažená a kterým druhům se vyhnout?
Salmonela, listerie a antibiotika v mase: Pozor na nebezpečné výrobky v obchodech