Léto – sluníčko, dlouhé dny, spousta čerstvého ovoce a zeleniny... To je jen krátký výčet toho, proč se vám po letních dnech může stýskat. Právě skrze jídlo si ale toto období můžete krásně připomenout kdykoliv v roce – vyzkoušejte si tento vynikající recept na rybu v papilotě, který si zároveň lze přizpůsobit podle sezónní dostupnosti zeleniny, třeba i nyní na sklonku podzimu.
„Balíček plný překvapení, vůní a barev“ – i tak by se dal tento recept popsat. To, co vás na něm nadchne, bude nejen jednoduchost, ale také dokonalý dojem, který na vás balíček udělá, když jej otevřete.
Nejprve vás okouzlí krásná vůně, poté spatříte barevnou pestrost, a nakonec ochutnáte šťavnatou rybu provoněnou bylinkami, svěžím citronem a zeleninou. Tohle je zkrátka léto na talíři!
Letní zelenina je v obchodech více méně dostupná pořád. Proč s ní však nepočkat na léto a v jiných měsících nesáhnout po těch ingrediencích, které k nim skutečně patří? Nyní na podzim můžete zkusit například směs květáku, růžičkové kapusty a fazolových lusků. V zimě si pochutnáte na nasládlé dýni, kterou skvěle doprovodí na jemné plátky pokrájený fenykl. A během jara pak využijte sezóny chřestu a čerstvých bylinek.
Rybu můžete vybrat prakticky jakoukoliv. Spíše se ovšem orientujte na bělomasé druhy, které mají jemnější charakter. V následujícím receptu je použitý siven – bělomasá sladkovodní ryba, která není příliš drahá, ale má lahodné maso. Určitě se však skvěle hodí také treska, losos nebo candát. A zda je stahovat z kůže či nikoliv, to už je na preferencích každého z vás.
Tip: Váháte, která ryba se pro váš recept bude hodit nejlépe? Navštivte jejich přehled na Kupi.cz a nechte se inspirovat.
Ingredience na 2 porce:
Kupte se slevou Treska tmavá filety.
Postup:
Tip: Rybu podávejte například s pečenými bramborami – vejdou se vám k ní na plech a hotové jsou za stejnou dobu.