Honí vás mlsná, ale nechce se vám v parných dnech trávit čas u rozpálené plotny? Rádi byste zmrzlinu obměnili něčím jiným? Vyzkoušejte nepečené studené dezerty. Máme pro vás tradiční i odlehčené recepty na oblíbené sladké pokrmy.
Šmakouna nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme spolu s mlékem, kakaem a sirupem do hladké konzistence. Dáme chladit do lednice. Mezitím si rozlámeme čokoládu a rozehřejeme ji ve vodní lázni. Tekutou čokoládu rychle vmícháme do hotové směsi a plníme do sklenic či misek, které dáme chladit do lednice. Po vychladnutí podáváme ozdobené hroznovým vínem.
Tip: Čokoládovou pěnu můžete také zamrazit jako zmrzlinu.
Kupte se slevou Instantní kakao Granko Orion.
Máte strach ze salmonelózy, a přitom se nechcete vzdát sladké dobroty? Připravte si oblíbené tiramisu bez vajíček – na jeho chuti to ani nepoznáte.
Nejdříve si připravíme kávu, aby stačila vychladnout. Mezitím vyšleháme smetanu s cukrem do krémové konzistence a smícháme s mascarpone. Do vlažné kávy vlijeme mandlový likér a rychle v ní z jedné strany máčíme cukrářské piškoty, které skládáme vedle sebe do vhodné mísy. Na vrstvu piškotů naneseme krém a poté naskládáme vrstvu další.
Vrstvíme až do té doby, dokud nám nedojdou piškoty. Poslední vrstvu musí tvořit krém, který poprášíme kakaem a ozdobíme kávovými zrny. Dezert nakonec dáme alespoň na 2 hodiny do lednice – a můžeme podávat.
Tip: Pro přípravu „dospělácké“ verze tohoto dezertu si navíc nachystejte ještě 2–3 lžičky rumu.
V míse za pomocí mixéru rozšleháme tvaroh se zakysanou smetanou. Na dno sklenice dáme jednu kulatou sušenku a na ni následně kopeček tvarohového krému a plátek broskve. Poté zakryjeme další sušenkou a naneseme další vrstvu krému. Na tu opět naklademe ovoce a ozdobíme nastrouhanou čokoládou.
Kupte se slevou Ovesné sušenky Zlaté Opavia.
K létu neodmyslitelně patří i křupavý a šťavnatý meloun. Už jste si z něj někdy zkusili připravit osvěžující sorbet?
Tip: Pokud připravujte pohoštění pro dospělé, opět přidejte 2 panáky rumu nebo vodky.
Červený meloun vypeckujeme, nakrájíme na kostičky a rozmixujeme. Do takto vzniklé melounové šťávy přidáme cukr a šťávu z citronů. Promícháme a dáme do mrazáku na 2 až 3 hodiny zmrazit – během mrazení ale musíme směsí míchat (zhruba každých 30 minut), aby příliš nezmrzla. Výsledný dezert pak ozdobíme lístky máty.
Vybrali jste si z našich sladkých receptů? Pokud ve vás chuť na sladké stále přetrvává, nezoufejte – v záloze máme ještě například recept na domácí termix, který vám zaručeně připomene dětství!