Reklama

Recept na nejlepší kuřecí nugetky z trouby. Jsou zdravější a chutnají líp než ty z fast foodu

Zlatavé kuřecí nugetky v misce s ledovým salátem Martina Lancingerová

Přepálený olej, kuřecí maso neznámého původu a kvality, a někdy dokonce obalená fáš, jež krom masa obsahuje i nezdravá aditiva, která by se v pravých kuřecích nugetkách ani neměla objevovat – takový je výčet hlavních negativ, která s sebou nesou kuřecí nugetky fastfoodového průmyslu. Něco tak nezdravého si jistě rádi odpustíte, pokud za nugetky najdete skvělou alternativu, která krom skvělé chuti odmění tělo i zdravotními benefity.

Přečtěte si také

Krásně vypadají a ještě líp chutnají: Chlebíčky obložené ovocem a květinami zazáří na každém stole

Jaké maso vybrat na kuřecí nugetky?

Při výrobě domácích nugetek máte pod kontrolou nejen proces výroby, ale můžete si být jisti i kvalitou masa, pokud sáhnete po kuřecím z farmářského chovu. Prověřený dodavatel, respektive farmář, zajišťuje vhodné podmínky pro drůbež, což se podepíše na chuti masa. Krom toho výběrem masa z prověřených chovů eliminujete riziko, že po tepelné úpravě ztratí vysoké procento své původní váhy. Bohužel se stává, že maso z velkochovů se na pulty dodává napumpované vodnými roztoky, které na první pohled zvětšují objem. Tak, jak z masa odteče voda, ztratí se i křehkost a šťavnatost. Naprosto se proto vyhýbejte „křehčenému“ masu.

Masové kuličky podle IKEA
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Střední

Masové kuličky podle IKEA

Připravte si doma oblíbené masové kuličky s krémovou omáčkou a brusinkami podle IKEA. Recept na jejich přesnou přípravu zůstával až do nedávna tajemstvím, to už ale neplatí, protože IKEA se jej rozhodla zveřejnit. Připravte si je s námi i vy!

Masové kuličky podle IKEA
Hranolky se třemi druhy majonézy
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Snadný

Hranolky se třemi druhy majonézy

Hranolky se třemi druhy majonézy jsou dokonalou přílohou k masu. Domácí hranolky jsou snadné na přípravu. A co by to bylo za hranolky bez majonézy, že? Majonézu si podle našeho receptu připravíte, dokonce ve třech variantách – klasickou, paprikovou a hořčičnou.

Hranolky se třemi druhy majonézy

Ekonomické hledisko, které často rozhoduje o nákupních preferencích spotřebitelů, je tak velice zavádějící, protože maso z velkochovu sice má o něco nižší cenu, ale zato větší ztrátovost pevného podílu. Farmářské potraviny ve vysoké kvalitě se vyrábějí poctivě, bez obchodních fíglů se tedy zcela obejdou. Věrní zákazníci se spokojeně vracejí pro kvalitní potraviny, které jsou sice možná dražší, ale poctivě vyrobené, plné chuti i živin.

Chcete-li tedy dosáhnout opravdu šťavnatých kuřecích nugetek, sáhněte po dobrém mase. Kvalita je základ úspěchu.

Kuřecí nugetky a salátek na talířku Martina Lancingerová

Domácí kuřecí nugetky v troubě – recept

Na 2 porce budete potřebovat:

Nugetky:

  • 2 kuřecí prsíčka
  • 1–2 lžíce oleje
  • 100 g kešu ořechů
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ½ lžičky kurkumy
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • ½ lžičky soli

Salát:

  • 200 g ledového salátu
  • 70 g hustého bílého jogurtu
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • snítku tymiánu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Kuřecí maso nakrájejte na kostičky velikosti sousta. Přendejte do misky a zakápněte olejem, aby byly kousky obalené, ale ne příliš, a držela na nich oříšková směs.
  2. Do mixéru nasypejte kešu ořechy, koření a sůl. Promixujte nadrobno.
  3. Kousky obalujte v oříškové směsi a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzduch) a pečte 20 minut.
  4. Ledový salát natrhejte nebo nakrájejte. V míse promíchejte s jogurtem, olejem, citronovou šťávou, najemno pokrájeným tymiánem, solí a pepřem. Podávejte k opečeným nugetkám.

Zdroj: autorský recept Martina Lancingerová

Reklama
Reklama