Máte rádi chorizo nebo jinou pikantní klobásu? Možná právě proto vám přijde vhod některý z našich neotřelých receptů, jak tuto lahůdku využít. Vyzkoušejte dušené fazole s klobásou, španělskou tortillu nebo teplý salát se sladkými bramborami. Čím provoníte kuchyň?
Recept na dušené fazole s klobáskou chorizo
Je čas na lahodné dušené fazole, jejichž příprava je jednoduchá a poměrně rychlá. Za pár okamžiků tak vznikne pokrm, jehož chuť vás mile překvapí. Inspirujte se a pusťte se do snadného vaření!
Ingredience
- 450 g sterilovaných rajčat
- 400 g sterilovaných fazolí
- 2 klobásky chorizo
- 350 ml vývaru
- 1 cibule
- 1 řapík celeru
- 1 mrkev
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- čerstvé bylinky
- sůl a pepř
Postup
- Na olivovém oleji opečte nakrájenou klobásku a dejte ji bokem.
- Do výpeku přidejte drobně nakrájený řapíkatý celer s mrkví. Přidejte sůl a pepř, cibuli a česnek a tuto základní směs opražte.
- Do směsi poté přidejte rajčata, fazole, chorizo, bylinky a vývar a nechte probublávat 20 minut.
- Následně můžete servírovat – dobrou chuť!
Oksana Mizina / Shutterstock.com
Recept na teplý barevný salát
Kdo říká, že saláty patří jen do studené kuchyně? Tato teplá varianta vás přesvědčí, že stojí za to si s nimi pohrát. Kombinuje totiž výraznou chuť sladkých brambor a šmrnc pikantní klobásky.
Ingredience
- 2 sladké brambory (batáty)
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka římského kmínu
- špetka nasekaného chilli
- chorizo klobása
- 1 červená paprika
- čerstvý koriandr
- 10 ml vinného octa
- balzamikový ocet
- 50 ml olivového oleje
- sůl a pepř
Postup:
- Začněte přípravou zálivky. Prošlehejte vinný ocet s pár kapkami balsamica, solí a pepřem, poté přišlehejte olej.
- Mezitím je čas rozpálit troubu na 180 °C.
- Nakrájené sladké brambory rozprostřete na plech – nezapomeňte je předtím jemně promíchat s kořením a olejem. Pečte zhruba 30 minut.
- Zatímco se batáty pečou, můžete osmahnout chorizo. Poté klobásku přidejte k nakrájené paprice a bylinkám, promíchejte je s bramborami a zalijte zálivkou. Váš teplý salát je připraven.
Tip: Pikantní klobásky i nejrůznější druhy sýrů se hodí jako občerstvení k vínu a skvěle vypadají servírované na stylovém dřevěném prkénku.
Elena.Katkova / Shutterstock.com
Recept na španělskou bramborovou tortillu
Dobrota, která vás dokonale zasytí. Tento recept ze Španělska je opět jednoduchý na přípravu – pustíte se do něj?
Ingredience
- klobása chorizo
- 2 brambory
- 1 cibule
- 5 vajec
- petrželka
- rostlinný a olivový olej
- sůl a pepř
Tortilla s kuřecím masem
Plněná tortilla je skvělá k obědu i k večeři, případně jako chutná a sytá svačina na cesty. Její příprava je velmi jednoduchá, výsledek vás zasytí a lehce ji zabalíte s sebou. Navíc do ní můžete přidat cokoliv, co máte rádi.
Tortilla s kuřecím masem
Postup:
- Ve dvou nádobách rozehřejte olej – do jednoho hrnce dejte smažit na plátky nakrájené brambory, do druhého cibuli.
- Restujte 10 minut, poté smíchejte dohromady. Přidejte nakrájené chorizo, bylinky a rozšlehaná vejce.
- Osolte, okořeňte dle chuti a směs přelijte na pánev s rozehřátým olivovým olejem.
- Tortillu opatrně opečte z obou stran – a podávejte. Třeba s česnekovou majonézou.
Ať už jste si vybrali kterýkoli z našich výborných receptů, přejeme vám dobrou chuť!
Zdroj: Kupi