Recept na studenou melounovou polévku s jahodami a bílým vínem

Inspirujte se naším receptem, který se skvěle hodí pro horké letní dny. Studená melounová polévka s jahodami a bílým vínem je skutečnou delikatesou, kterou připravíte za pár minut a v lednici ji můžete mít pro nečekanou návštěvu v zásobě.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Topná sezóna je tady! Jak ušetřit? Zapomeňte na trenýrkovou teplotu a zjistěte si nízký tarif

Ingredience

  • 1 kg melounové dužiny (bez pecek)
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 limetka
  • 250 g jahod
  • snítka meduňky nebo máty na ozdobení

Ač je meloun typicky letním ovocem, v obchodech na něj narazíte během celého roku. Tak proč si třeba nepřipomenout v zimě léto právě tímto úžasně jednoduchým, lehkým a skvělým receptem.

Kupte si na vaření to vhodné víno
Studená melounová polévka s jahodami a bílým vínem Kupi.cz

Postup přípravy

  1. V hrnci svaříme víno a přidáme cukr. Necháme projít varem a přidáme šťávu z limetky.
  2. Meloun zbavíme slupky a přidáme k němu jahody. Nakonec do nádoby mixéru nalijeme i svařené víno s cukrem. Podle chuti dosladíme medem a poté vše dohladka rozmixujeme. Vhodný je vysokootáčkový přístroj, který si poradí i s peckami z melounu.
  3. Hotovou polévku dáme do nádoby, kterou uzavřeme a necháme pár hodin vychladit v lednici.
  4. Při podávání ozdobíme kouskem melounu, jahodami a snítkou máty.