Rychlý recept na soba nudle: Jednou je vyzkoušíte a budete je chtít vařit zas a znovu

Soba nudle s kuřecím masem a zeleninou na modrém talířku Martina Lancingerová

Tyto pohankové nudle vás okouzlí nejen svou specifickou barvou, ale i jemnou oříškovou chutí. Rychlá příprava a všestranné využití z nich dělají skvělou volbu pro každodenní vaření. Vyzkoušejte je hned teď – třeba s receptem na soba nudle s kuřecím masem a zeleninou, který si zamilujete!

Přečtěte si také

Pravidlo 5 vteřin: Je jídlo z podlahy ještě k snědku? Bakterie se přenesou ve zlomku sekundy

Co jsou soba nudle?

Japonské nudle soba jsou specifické svou barvou, ale i skvělou chutí. Za šedou, po uvaření hnědou barvu, může přítomná pohanka. Díky tomu můžete ze soba nudlí cítit lehce oříškovou chuť. Jejich příprava je velice rychlá, a proto, až je poprvé vyzkoušíte, si budete chtít soba nudle připravovat zas a znovu. Zkuste hned na začátek jednoduchý, ale vynikající recept s kousky kuřecího masa a zeleninou.

Soba nudle s kuřecími nudličkami a zeleninou – recept

Suroviny na 2 porce:

  • 160 g soba nudlí
  • 300 g kuřecích prsou
  • sójová omáčka
  • rostlinný olej vhodný k tepelné úpravě
  • 80 g pórku
  • 60 g mrkve
  • 100 g cukety
  • 2 stroužky česneku
  • ¼ lžičky římského kmínu
  • ¼ lžičky mletého sušeného zázvoru
  • 2 lžičky rybí omáčky
  • čerstvý koriandr
  • sezamová semínka
Pohled shora na modrý talíř se soba nudlemi s kuřecím masem Martina Lancingerová

Postup:

  1. Kuřecí prsíčka nakrájejte na tenké nudličky. V misce promíchejte s 1–2 lžícemi sójové omáčky a stejným množstvím oleje.
  2. Připravte si zeleninu – pórek nakrájejte na kolečka, mrkev na šikmé plátky a cuketu na půlkolečka.
  3. Dejte vařit vodu na nudle a osolte.
  4. Rozpalte pánev. Maso zprudka opečte. Dejte pryč z pánve a opečte zeleninu. Když lehce změkne, zaprašte římským kmínem a zázvorem, zakápněte 2 lžičkami sójové a rybí omáčky. Promíchejte a sundejte pánev z plotny.
  5. Dejte vařit nudle, budou hotové během pár minut. Sceďte a přidejte do pánve. Přidejte i opečené maso a promíchejte.
  6. Na talíři posypejte nadrobno pokrájeným koriandrem a sezamem.

Zdroj: autorský recept Martina Lancingerová