Máte doma zásobu pěkných červených paprik? Vyzkoušejte z nich připravit něco nového, třeba pomazánku z jejich pečené varianty. Pečení z nich vytáhne sladkou chuť, která se v pomazánce snoubí s kyselým citronem, štiplavým česnekem a jemným žervé. Pomazánka z pečených paprik bude chutnat i dětem, stačí vynechat česnek a citronovou kůru.
Pomazánka z pečených paprik patří mezi ty složitější na přípravu. Tentokrát nestačí jen smíchat ingredience dohromady, ale papriky je potřeba předem upéct a poté oloupat. Výsledná chuť za to ovšem rozhodně stojí.
Pokud máte plynový sporák, můžete papriky upéct nad ním, ve větším množství je ale jednodušší použít troubu.
Nejen tato pomazánka, ale velké množství jídel si v receptech často žádá citronovou kůru. Samozřejmě tu bio, abyste si do jídla nestrouhali pesticidy. Buď můžete mít v lednici neustálou zásobu čerstvých bio citronů, nebo na to můžete vyzrát jinak. Stačí si koupit sušenou citronovou kůru v pytlíku. Například Vitana prodává sáček s 13 gramy za cenu kolem 22 Kč a značka koření Avokádo balení 14 g okolo 18 Kč. Chuť i vůně je podobná jako u čerstvé kůry, a navíc vám odpadne strouhání.