Kyselí utopenci s cibulí patří mezi české lahůdky, bez kterých si mnozí nedokážou představit žádné pravé posezení u vychlazeného piva. Připravte si je podle našeho receptu doma a už za pár dní si můžete pochutnávat. Jak na to? Vše potřebné se dozvíte v našem článku.
Využijte toho, že si můžete připravit utopence vlastnoručně doma, a dejte si skutečně záležet na kvalitě ingrediencí.
Především se vyhněte všem náhražkám, např. masným výrobkům označovaným jako „vuřty“ nebo „buřty“, které většinou obsahují zanedbatelný podíl masa, naopak v nich může být strojově oddělené maso neboli separát, drůbeží kůže a další.
Pravé špekáčky ze zákona
V obchodě proto nezapomeňte vždy zkontrolovat etiketu a vybírejte si špekáčky s co největším obsahem masa.
Hned po kvalitních špekáčcích je důležité připravit si ten správný lák. Jeho chuť by měla být opravdu výrazná. Typicky se připravuje z vody, octa a koření, přičemž voda a ocet by měly být v poměru 3 : 2. Pokud chcete mít utopence ještě o kapku výraznější, můžete je před naložením na pár místech propíchat vidličkou, aby více nasákly chuť láku.
Připravte si domácí kmínový chleba. Bude čerstvý a křupavý a navíc víte, co do něj dáváte. V tomto receptu nenajdete žádné složité postupy. Stačí pouze promíchat a nechat vykynout. Pustíte se do pečení chleba?
Domácí utopenci s cibulí a feferonkami patří mezi české lahůdky, bez kterých si mnozí nedokážou představit žádné pravé posezení u vychlazeného piva. Využijte toho, že si můžete tuto lahůdku připravit vlastnoručně doma, a dejte si skutečně záležet na kvalitě ingrediencí.
Tip: Podle chuti můžete přidat také česnek, sušená rajčata, kysané zelí, chilli nebo jiné koření podle chuti. Množství surovin samozřejmě můžete vždy přizpůsobovat podle svých preferencí.
Zdroj: dTest, Zákony pro lidi, Kupi