Pochmurné podzimní období s sebou občas přináší i špatnou náladu a lenost. Nechce se nám každý den připravovat vydatná jídla, a na zdravou stravu tak někdy zapomínáme. Základem dne je snídaně, máme pro vás proto jeden tip na její zdravou a lehkou variantu. Zvládnete ji vyrobit do 60 minut a budete mít zásobu na celý měsíc, což je pro lenochy přesně to pravé.
Recept na domácí granolu se skládá jen ze tří hlavních ingrediencí. Vloček, ořechů a kokosových lupínků v poměru 1 : 2 : 3, tedy jeden díl vloček, dva díly ořechů a tři díly kokosových lupínků. Vše stačí smíchat, přidat pár lžic kokosového oleje, podle chuti lžíci medu, mletou skořici a upéct.
Na domácí granolu můžete použít kterékoli oblíbené ořechy. Vyzkoušejte kombinaci para ořechů, pekanových ořechů a dýňových semínek. Jejich chuť znásobíte, pokud je 24 hodin předem namočíte ve vodě.
Kupte se slevou Ořechy vlašské Alesto.
Dále budete potřebovat vločky, což ale neznamená, že musíte automaticky sáhnout po těch ovesných. Skvělé budou také vločky pohankové, jáhlové nebo amarantové. Použít můžete jak vločky celé, tak drcené.
Poslední a nejdůležitější ingrediencí jsou kokosové plátky. Jedná se o chuťově stejný produkt jako klasický mletý kokos, ovšem tento kokos není mletý, ale je ponechaný ve větších kouscích. Právě tyto lupínky se do granoly perfektně hodí pro svou křupavou chuť po upečení. 100 gramů koupíte zhruba za 30 Kč.
Kupte se slevou Kokosový olej bio Allnature.
V receptu na granolu uvádíme, že podle chuti můžete přidat med. Jeho nevýhodou ale je, že při pečení ztrácí vitamíny. Řešením proto je med do granoly nedávat a sladit ji až poté.