Přivítejte jaro s našimi lahodnými pomazánkami, které si oblíbí celá rodina! Rychlá příprava, nezapomenutelná chuť a perfektní kombinace s čerstvým pečivem. Inspirujte se našimi ověřenými recepty – od pikantní křenové až po svěží ricottovou se sušenými rajčaty.
Nejlépe chutnají s čerstvým pečivem
Tradiční, chutné a poctivé domácí. Pomazánek je spousta, tak proč nevyzkoušet nějakou novou? Mrkněte na naše oblíbené recepty, které skvěle ladí s opečenou bagetkou nebo čerstvým chlebem.
Ať už si je dáte k snídani nebo ke svačině, určitě si je zamilujete!
Ekaterina Prokosheva / Shutterstock.com
Křenová pomazánka se šunkou – recept
Na této pomazánce si sice nejspíš nepochutnají malé děti, zato si na ní smlsne každý, kdo má rád ostrý a zdravý křen. Jemná, a přitom pikantní pomazánka je výborná jako náhrada česnekové varianty, která může být pro mnohé příliš aromatická. A hodí se také na jednohubky.
Potřebujete:
- 250 g tvarohu
- 2 vrchovaté lžíce majonézy
- 1 lžičku hrubozrnné hořčice
- 4 plátky šunky
- 2 až 4 lžíce strouhaného, čerstvého křenu
- jarní cibulku
- sůl a pepř
Postup:
- Tvaroh, majonézu a hořčici smíchejte dohromady a poté přidejte nadrobno nasekanou šunku a jarní cibulku.
- Na závěr je čas přidat křen – takové množství, aby vám chuť byla příjemná.
- Pomazánku už jen stačí dochutit kořením a můžete podávat.
Ricottová pomazánka se sušenými rajčaty – recept
Svěží, delikátní a jednoduchá – co víc si přát? Pochutná si celá rodina, jen počítejte s tím, že na další den vám zaručeně nezbude.
Ingredience:
- 250 g ricotty
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 větší plátky sušených rajčat
- hrst bylinek – petrželky, kopru a pažitky
- 1 lžičku sušeného česneku
- sůl a pepř
Postup:
- Ricottu opatrně smíchejte s olejem, dokud se nespojí v hladkou, nadýchanou směs.
- Přidejte česnek, sůl a pepř.
- Rajčata nakrájejte nadrobno a smíchejte s pomazánkou.
- Na závěr ozdobte sekanými, voňavými bylinkami. Dobrou chuť!
sweet marshmallow / Shutterstock.com
Tuňáková s vejcem – recept
Variace na tuňákovou pomazánku milujeme. Receptů není nikdy dost a my vám tentokrát přinášíme jeden z nich – na tuňákovou pomazánku s vejcem natvrdo. Jak na ni?
Suroviny:
- 2 plechovky tuňáka
- 1 červenou cibuli
- 2 vejce natvrdo
- sůl a pepř
- 2 kelímky bílého, smetanového jogurtu
- šťávu z půlky citronu
- 2 lžičky majonézy
Postup:
- Do misky dejte majonézu, tuňáka, sůl, pepř a nakrájenou cibulku.
- Mezitím uvařte vejce natvrdo, po uvaření je nastrouhejte nadrobno a smíchejte s pomazánkou.
- Přimíchejte jogurt, sůl, pepř a citronovou šťávu. Pomazánka je sytá, lahodná a oblíbená.
Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: Kupi.cz