Stará láska nerezaví. Nezdá se vám ale, že vaše gastronomická láska z dětství jménem termix už není to, co bývala dříve? Zkuste si jej tedy raději připravit doma. Na závan nostalgie s touto dobrotou budete potřebovat pouze pár ingrediencí a trochu času.
Tradice termixu se píše od roku 1976, jeho receptura se ale od té doby změnila a řada z nás už tak nevnímá jeho chuť tolik pozitivně. Ať už ale ve vás dřímají dávné vzpomínky, nebo vás prostě jen baví ohánět se vařečkou, domácí termix vás jistě potěší.
A aby toho nebylo málo, představíme si rovnou suroviny pro obě oblíbené varianty této pochoutky – vanilkovou a čokoládovou.
Ingredience na 4 porce:
Ingredience na 4 porce:
Postup:
Z mléka odeberte jednu třetinu, zbylé dvě třetiny dejte v rendlíku ohřát na plotnu. Odebranou třetinu mléka mezitím promíchejte s cukrem, pudinkem a v případě kakaového termixu přidejte i kakao. Promíchanou směs přilijte k ohřátému mléku, vše přiveďte k varu a vařte asi minutu. Vzniklý pudink poté zakryjte fólií, aby neutvořil škraloup, a nechte trochu zchladnout.
Už vlažný pudink následně důkladně promíchejte s tvarohem. Pro větší jemnost můžete vše rozmixovat i tyčovým mixérem.
Hotovou, zjemněnou směs pak uložte v dóze do lednice a nechte vychladnout.
A váš domácí termix je hotový. Na který máte větší chuť?
Zdroj: kupi.cz