Připravit dobrou a hlavně zdravou pomazánku, aby všem chutnala, je kumšt. Všechno, co je dobré, nicméně nemusí být zákonitě nezdravé. Vyzkoušejte tuhle pomazánku – je velmi jednoduchá, zdravá a především pak dobře zasytí, takže vám možná pomůže držet chutě na uzdě a kalorie na povolené hodnotě.
Tato pomazánka se skládá ze dvou základních surovin, kterými jsou tofu a cizrna. Postupem času došlo k vylepšení do takové podoby, kterou můžete vidět níže.
K tofu a cizrně byla přidána marináda, mražená zelenina, cibule, sójová omáčka a lahůdkové droždí. Složení v této fázi je zcela veganské a pomazánka je velice chutná, i když trošku tužší konzistence. Když však přidáte tvaroh, bude ještě jemnější a půjde i lépe roztírat.
Pomazánka může nejen chutí, ale i barvou připomínat třeba tradiční paštiku Matěj. Hlavní podíl na tom má použitá marináda arrabbiata, která se dá koupit přímo u výrobce, v řeznictvích a také v supermarketech. Použít můžete samozřejmě i marinádu jinou, třebaže tím změníte chuť pomazánky. Fantazii se meze nekladou.
Tato pomazánka z cottage s hruškou a ořechy je skvělá pro všechny, kteří ujíždějí na sladkém. Dopřejte si ji k snídani nebo k dopolední či odpolední svačině.
Připravte si rychlou a velmi lahodnou bylinkovou pomazánku z lučiny a zakysané smetany, která se bude perfektně doplňovat s čerstvým chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem. Bylinky lze použít různé, záleží na vaší chuti.
Základ je hotový – a veškeré další úpravy jsou již pouze na vás. Čím a jak ji ještě dochutíte? Solí, pepřem, sójovou omáčkou či lahůdkovým droždím? Kápnout můžete i trochu marinády. A přidat lze i zmiňovaný tvaroh, potažmo máslo, pomazánkové máslo či jiné suroviny.
Pomazánka skvěle sedne na libovolný typ pečiva, ideálně třeba na opečený toast či krajíc čerstvého chleba. Servírovat ji ale můžete klidně i s proužky syrové papriky.
Dobrou chuť!
Zdroj: Kupi