Chcete si dopřát něco rychlého, snadného a sladkého? Rozplyňte se v jemné konzistenci jahodového tvaroháčku. Dobrota, která zasytí a dokonale polaská chuťové buňky. A podobných receptů máme ještě víc! S našimi tipy ukojíte své chutě na sladké.
Jahodový tvaroháček pro mlsné jazýčky
Jako první pro vás máme tip na sladkou svačinku, která potěší milovníky jahod. Příprava je tak jednoduchá, že si dezert vyrobíte během okamžiku. A stejně rychle bude fuč – tak moc výtečný je. Na přípravu potřebujete:
- čerstvé jahody
- tučný tvaroh
- smetanu ke šlehání
- cukr
Postup:
- Jahody rozmixujte s cukrem na jemné pyré.
- Smetanu šlehejte, dokud nevznikne nadýchaná šlehačka. Tu pak opatrně smíchejte s vyšlehaným tvarohem.
- Směs můžete rovněž osladit dle chuti – ideálně vanilkovým cukrem. A jak dvě hmoty spojit? Do průhledných sklenic k servírování střídavě nalijte tvarohovou a jahodovou směs. Nakonec můžete ozdobit jahodami.
Tip: Tento rychlý dezert si mohou dopřát také příznivci low carb stravy. Stačí, když vynechají cukr. V případě potřeby si mohou dezert dosladit alternativou – například březovým cukrem či stévií.
ltummy / Shutterstock.com
Čokoládový termix pro náročné
Kdo by neměl rád termix? Dopřejte dětem domácí verzi známé čokoládové dobroty. Termix poslouží jako snídaně, svačina nebo třeba dezert pro návštěvu. Potřebujete opět jen tři ingredience:
- tvaroh
- smetanu ke šlehání
- kvalitní čokoládu
Postup:
- Začněte povařením smetany. Jakmile začne v kastrůlku bublat, přidejte čokoládu a metličkou míchejte, dokud se smetana a rozpuštěná čokoláda nespojí.
- Poté do směsi vmíchejte tvaroh a opět metličkou důkladně promíchejte. A to je vše – po vychladnutí podávejte. Třeba s lesním ovocem.
Čokoládové pohlazení
Milujete čokoládovou pěnu? Připravte si vlastní! Bude tak lahodná, že ji jistě nebudete chystat naposledy. Na výrobu čokoládové pěny potřebujete:
- tmavou čokoládu
- kousek másla
- smetanu ke šlehání
- 3 vejce
- cukr dle chuti
Monika Vychodilova / Shutterstock.com
Postup:
- V první řadě rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Mezitím oddělte bílky a žloutky.
- Bílky ušlehejte do tuhého sněhu, žloutky smíchejte s cukrem do pěny.
- Směs žloutků a cukru pak spojte s čokoládou.
- K čokoládovému základu jemně vmíchejte šlehačku, kterou jste si připravili ze smetany.
- A je to tu – nastal čas spojit základ se sněhem pro vytvoření omamně jemné konzistence pěny. Dobrou chuť!
Zdroj: kupi.cz