Domácí zmrzlina bez zmrzlinovače? Ale samozřejmě! Podle tohoto návodu to zvládne úplně každý. Zmrzku nemusíte v mrazáku promíchávat a hotovou ji máte během 10 minut. Tato zmrzlina je navíc tak dobrá, že se budou všichni až za ušima olizovat!
Základními surovinami jsou smetana a sladké zahuštěné mléko. Čím tučnější smetana bude, tím smetanovější zmrzlina vznikne, ale úplně bohatě stačí 30%.
Další vyladění už je na vás. Do zmrzlinové směsi si tudíž můžete přidat čokoládové pecičky, nebo třeba nalámanou čokoládovou oplatku, tyčinku či nasekané mandle nebo jiný druh ořechů.
A aby zmrzlina hezky voněla, vmíchejte do ní buď vanilková zrnka z vanilkového lusku, nebo praktičtější vanilkový extrakt, který je velmi silný a vydrží opravdu dlouho.
Pokud milujete karamel, nemusíte si ničit hrnec připáleným cukrem. Jde to i elegantněji. V obchodě se dá totiž koupit kondenzované karamelové mléko.
Velmi praktické je při výrobě zmrzliny využití potravinářské fólie, kterou misku vystelete. Samozřejmě, že můžete nalít zmrzlinu rovnu do misky. Pokud však není dóza úplně nová, může být načichlá jídlem. Případným česnekovým aroma byste tak skvělou zmrzlinu zbytečně zkazili.
Zdroj: Kupi