Losos na toskánský způsob v krémové omáčce. Lepší rybu jste ještě nejedli

Losos se špenátem ve smetanové omáčce Sophia Michalčíková

Hledáte recept, který je rychlý, chutný a zároveň působí jako z menu luxusní restaurace? Linguine s lososem, chorizem, špenátem a smetanovou omáčkou jsou přesně to, co potřebujete! Tento pokrm kombinuje jemnost lososa, pikantní chuť chorizo klobásky a krémovou omáčku, která vás přenese přímo do slunné Itálie. Ať už plánujete romantickou večeři, rodinný oběd, nebo chcete ohromit své přátele, tento recept je trefou do černého.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Remoska šetří čas i peníze. Známe 4 nejlepší recepty, které nestihnou ani vychladnout a hned zmizí

Linguine s lososem a smetanovou omáčkou – jídlo, které spojuje italskou eleganci s moderními chutěmi. Linguine, dlouhé ploché těstoviny, jsou tradiční italskou klasikou, která si skvěle rozumí s různými omáčkami. V kombinaci s lososem a špenátem získáte pokrm plný živin, který je zároveň lehký a sytý. Tento recept je ideální nejen na všední dny, kdy potřebujete rychle připravit něco dobrého, ale i na slavnostnější příležitosti. Navíc, příprava je jednodušší, než si myslíte – zvládne ji i začátečník!

Losos je jednou z nejoblíbenějších ryb na světě, a to nejen díky své lahodné chuti, ale také díky svému nutričnímu přínosu. Je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, které podporují zdraví srdce a mozku, a obsahuje vysoké množství bílkovin, vitamínu D a selenu. V kombinaci se špenátem, který je plný železa, vitamínu K a antioxidantů, dostanete pokrm, který je nejen chutný, ale i zdravý. A co je na tom nejlepší? Tento recept vám umožní využít všechny tyto benefity bez zbytečné námahy!

Losos na toskánský způsob

  • Počet porcí: 4
  • Délka přípravy: 40 minut

Ingredience

  • 350 g linguine
  • 700 g lososa (4 filety)
  • 2 lžičky mleté uzené papriky
  • 8 ks naložených sušených rajčat
  • 70 g chorizo klobásy
  • 4 stroužky česneku
  • olivy podle chuti
  • 2–3 lžíce rostlinného oleje
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 125 g čerstvého listového špenátu
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
Italské rolky
Čas přípravy: 15 min Obtížnost: Snadný

Italské rolky

Italské rolky jsou chuťovky, které dobře vypadají, výborně chutnají a na stole se samozřejmě dlouho nezdrží. Budou se hodit k vínu, přípitku i koktejlu, kterým pohostíte své nejbližší.

Italské rolky
Italské karbanátky s rukolou a rajčaty
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Střední

Italské karbanátky s rukolou a rajčaty

Italské karbanátky s rukolou a rajčaty jsou nevšední variací tohoto oblíbeného pokrmu z mletého masa. Podávají se s rukolou a cherry rajčátky, ale můžete k nim servírovat i tomatovou omáčku.

Italské karbanátky s rukolou a rajčaty

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte linguine podle návodu na obalu na skus, tzv. al dente. Po slití si odložte trochu vody z těstovin stranou.
  2. Filety lososa posypte lžičkou mleté uzené papriky, osolte a opepřete. Sušená rajčata nakrájejte na tenké nudličky, chorizo na kolečka a česnek na plátky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a opečte filety lososa nejprve kůží dolů a poté ze všech stran dozlatova. Hotové filety odložte stranou.
  4. Do stejné pánve přidejte chorizo, sušená rajčata, česnek a podle chuti olivy. Posypte lžičkou papriky a vše restujte 2–3 minuty, dokud se chutě nepropojí.
  5. Poté směs zalijte zeleninovým vývarem, přidejte listový špenát a vařte přibližně 5 minut, aby špenát zavadl.
  6. Přilijte smetanu ke šlehání a nechte omáčku 2 minuty prohřát. Do omáčky vraťte opečené filety lososa a ještě 1 minutu vše společně zahřívejte.
  7. Slité těstoviny promíchejte s připravenou omáčkou a servírujte na talíře. Na každou porci těstovin položte filet lososa a ihned podávejte.

Zdroj: Kupi.cz