Dubajská čokoláda se stále i po několika měsících drží na vrcholu žebříčku oblíbených sladkostí. Vznikají dokonce dezerty, které mají dubajskou čokoládu jako jeden z komponentů. Oblibě se aktuálně těší jahody s touto čokoládou, kterou dokonce koupíte v Česku. Nebo si ji můžete vyrobit sami.
Už uplynula nějaká doba od chvíle, kdy se dubajská čokoláda plná pistácií a řeckého kataifi těsta stala virální. Lidé si ji začali vyrábět doma, stáli fronty na originální kousky a také vzniklo plno napodobenin. Dubajská čokoláda navíc začala být součástí dezertů, jako je cheesecake, zmrzlina nebo nyní tolik opěvované jahody s dubajskou čokoládou. Pistácie hrají aktuálně hlavní roli v gastronomii a lidé skupují vše, co obsahuje náplň z těchto ořechů. Pekárny a cukrárny proto nezůstávají pozadu a jejich sortiment hraje doslova pistáciovou skladbu.
Spojení jahod, čokolády, kataifi těsta a pistáciového krému prý znamená „nebe v hubě“, alespoň tak to popisují lidé, kteří tuto slastnou kombinaci už stihli ochutnat. V pražské kavárně se proto dveře netrhnou a každý chce tento dezert vyzkoušet. Za pár jahod v kelímku, ale zato s bohatou náplní, zaplatíte nemalé peníze. Někteří to odmítají, jiní zkusili a nemohou přestat ochutnávat.
V Havlíčkově ulici v Praze můžete navštívit kavárnu a zmrzlinárnu, kde tuto dobrotu prodávají. Cenově se dezert pohybuje podle velikosti od 250 Kč do 360 Kč. Jedná se o jahody obalené v kvalitní čokoládě, na které je navrstvený krém z íránských pistácií, doplněné o křupavé kataifi těsto a završené bílou čokoládou a drcenými pistáciemi. Základem jsou kvalitní suroviny a chytrá kombinace chutí, která vám v ústech doslova exploduje.
Tento trendy dezert ale nepořídíte pouze v hlavním městě, dostupný je i v Mostě nebo například v Hradci Králové.
Když už známe všechny komponenty, můžeme se do výroby samozřejmě pustit doma. Možná si myslíte, že ušetříte, ale ingredience nejsou levné a navíc musíte do ceny započítat i vynaložený čas. Pokud ho obětujete, hurá do toho. Co se týká pistáciového krému, můžete si ho koupit hotový nebo opět vyrobit. Stačí jen rozmixovat pistácie do hladkého krému a volitelně můžete přidat bílou čokoládu nebo krémový sýr pro extra jemnost.
Rozhodla jsem se, že jako autorka článku vyhlášený dezert ochutnám. Vypravila jsem se tedy do centra Prahy a kelímek jahod s dubajskou čokoládou jsem zakoupila. Když jsem viděla cenu, protočily se mi panenky, ale řekla jsem si, že za dobré věci si člověk musí zaplatit. A radím vám – nekupujte si to, pokud nechcete, aby vaše peněženka zaplakala. Berte to samozřejmě s nadsázkou, protože tento dezert je naprosto vynikající a kombinace všech chutí nabízí neodolatelný chuťový zážitek. Rozhodně se vyplatí ochutnat a věřte, že na tento dezert budete vzpomínat ještě hodně dlouho.
A protože jsem na testování nebyla sama, zeptala jsem se i ostatních, co na tuto sladkou záležitost říkají:
Jahody s dubajskou čokoládou jsou zkrátka objevem, který dokazuje, že stačí jít s trendy a vymyslet něco trochu originálního a můžete se setkat s nečekaným úspěchem.
Zdroj: Kupi.cz