Kvíz: Už jste někdy byli na tradiční domácí zabijačce? Prověřte si, co o ní doopravdy víte!

Řezník krájí maso shellygraphy / Shutterstock.com

Zabijačka, to je vůně čerstvého masa, škvarků a koření, ale taky spousta práce a ještě víc zábavy. Tahle zimní tradice má u nás kořeny hluboko v minulosti – na venkově to byl vždycky velký den, kdy se sešla celá rodina, sousedi i kamarádi, aby společně zpracovali prase a udělali zásoby na zimu. A samozřejmě to byla i skvělá příležitost pořádně se najíst a připít si třeba slivovicí. Jak dobře tuhle českou klasiku znáte vy? Ověřte si to v našem kvízu a zjistěte, jestli byste na zabijačce obstáli!

Kvíz: Jak dobře znáte tradiční domácí zabijačku?

Zabijačkové pochoutky Jana Krizova / Shutterstock.com

Zkuste si, jak jste na tom se znalostmi o tradiční české zabijačce! Odpovězte na 10 otázek a zjistěte, jestli byste zvládli být pravou rukou řezníka.

Vyhodnocení kvízu

Správných odpovědí: 0 / 10

0  %správně

Zkuste si i další kvíz:

Líbí se vám náš kvíz? Dejte o něm vědět svým přátelům.

1. Jaký druh masa je hlavní hvězdou domácí zabijačky?
2. Co je to „jitrnice“?
3. Co se tradičně dělá z vepřové krve?
4. K čemu se při zabijačce používá vepřová hlava?
5. Co jsou škvarky?
6. Co je hlavní ingrediencí ovaru?
7. Co se na zabijačce tradičně pije?
8. Jaký je hlavní účel zabijačky?
9. Co je to prdelačka?
10. Jak se nazývá proces, při kterém se z vepřového tuku vyrábí sádlo?

Vyplňte prosím všechny odpovědi, než budete pokračovat.

10 / 10

Jak jste si vedli v kvízu? Napište nám do komentářů, kolik bodů se vám podařilo získat.