Zabijačka, to je vůně čerstvého masa, škvarků a koření, ale taky spousta práce a ještě víc zábavy. Tahle zimní tradice má u nás kořeny hluboko v minulosti – na venkově to byl vždycky velký den, kdy se sešla celá rodina, sousedi i kamarádi, aby společně zpracovali prase a udělali zásoby na zimu. A samozřejmě to byla i skvělá příležitost pořádně se najíst a připít si třeba slivovicí. Jak dobře tuhle českou klasiku znáte vy? Ověřte si to v našem kvízu a zjistěte, jestli byste na zabijačce obstáli!
Zkuste si, jak jste na tom se znalostmi o tradiční české zabijačce! Odpovězte na 10 otázek a zjistěte, jestli byste zvládli být pravou rukou řezníka.
Jak jste si vedli v kvízu? Napište nám do komentářů, kolik bodů se vám podařilo získat.