Kvíz: Neudělejte si v restauraci trapas! Víte, co znamenají pojmy sous-vide, filírování nebo demi-glace? Otestujte se!

Detail servírování jídla PeopleImages.com - Yuri A / Shutterstock.com

Stalo se vám někdy, že jste koukali do jídelního lístku a netušili, co některé ty tajemné pojmy znamenají? Sous-vide, filírování, demi-glace… Zní to složitě, co? Žádný stres! Máme pro vás zábavný kvíz, díky kterému si tyhle kuchařské vychytávky osvojíte a příště už budete v restauraci za profíka. A ještě navíc ohromíte kamarády svými znalostmi!

Kvíz: Víte, co znamenají kuchařské pojmy sous-vide, filírování nebo demi-glace? Otestujte se!

Číšník nese talíř s jídlem Greerascris / Shutterstock.com

Jak dobře znáte kuchařské techniky a pojmy? Připravili jsme pro vás zábavný kvíz, ve kterém si můžete otestovat své znalosti o sous-vide, konfitování, gratinování a dalších kuchařských vychytávkách. Zjistěte, jestli jste skutečný gurmán, nebo máte ještě co dohánět!

Vyhodnocení kvízu

Správných odpovědí: 0 / 10

0  %správně

Zkuste si i další kvíz:

Líbí se vám náš kvíz? Dejte o něm vědět svým přátelům.

1. Co je sous-vide?
2. Co je konfitování?
3. Co je filírování?
4. Co je demi-glace?
5. Co je gratinování?
6. Co je pošírování?
7. Co je blanšírování?
8. Co je espuma?
9. Co je fondán?
10. Co je digestiv?

Vyplňte prosím všechny odpovědi, než budete pokračovat.

10 / 10

Jak jste si vedli v kvízu? Napište nám do komentářů, kolik bodů jste získali!