Chcete těsto, které bude dokonale nakynuté, jemné a chuťově neodolatelné? Tajemství úspěchu spočívá v přidání jediné nenápadné ingredience, kterou máte možná už teď doma. Pojďme se podívat, co to je a jak ji správně použít.
U kynutého těsta se často stává, že nedosáhne očekávané jemnosti. Chyba může spočívat v nedostatečné hydrataci, příliš malém množství kvasnic nebo nedostatečné době kynutí. Ale co kdybychom mohli dosáhnout perfektní struktury jednoduše? Jednou ingrediencí navíc?
Ano, klíčem jsou žloutky a hustý bílý jogurt! Žloutky dodají těstu bohatost a sametovou konzistenci, zatímco jogurt přispěje k hydrataci a jemně nakyslé chuti. Společně vytváří dokonalou kombinaci, která podpoří kynutí a zajistí vláčné těsto.
Stačí přidat dva žloutky na každých 500 g mouky. Oproti celým vejcím dodají těstu větší jemnost, takže si dejte záležet, abyste co nejlépe oddělili bílky od žloutků.
Nahraďte část tekutin v receptu hustým bílým jogurtem. Ideální je začít se 100 g jogurtu na 500 g mouky. Smíchejte žloutky i jogurt přímo s ostatními tekutými ingrediencemi, aby se dobře zapracovaly do těsta.
Pokud chcete experimentovat, zde je několik dalších surovin, které doporučují lidé pod recepty na Kupi.cz a které mohou kynuté těsto vylepšit:
Určitě se shodneme na tom, že Česko je zemí knedlíků. Ať už mluvíme o těch houskových, bramborových, chlupatých nebo karlovarských. Mezi naprostou klasiku patří i kynuté ovocné knedlíky. Ty nikde jinde ve světě nenajdete. Dokonce byly svého času považované i za naše národní jídlo! Tak si je pojďte s námi udělat podle receptu Josefa Maršálka!
Zdroj: Kupi.cz