Vánoční cukroví má své stálice a jednou z nich jsou medvědí tlapky, jemné a voňavé sušenky, které nás už po generace provázejí svátky. V tomto receptu se dozvíte, jak připravit tyto ořechové pochoutky tak, aby byly dokonalé – křehké, aromatické a připravené s minimem námahy. Navíc přidáme tipy, jak jejich chuť povýšit na novou úroveň a jak je kreativně dozdobit.
Medvědí tlapky jsou stálicí vánočních stolů již po generace. Původ tohoto voňavého cukroví sahá až do dob našich prababiček, kdy se připravovalo v ručně vyráběných formičkách z cínu. Každá domácnost měla svůj vlastní recept, který se předával jako rodinný poklad. Dnes se medvědí tlapky těší velké oblibě díky jejich jednoduché přípravě a nezaměnitelnému aroma vánočního koření.
Tajemství úspěchu medvědích tlapek tkví nejen ve správném poměru ingrediencí, ale i v pečlivé práci s těstem. Správně upečené tlapky jsou jemné, vláčné a doslova se rozplývají na jazyku. Pokud je ještě teplé obalíte v moučkovém cukru nebo ponoříte do čokolády, stanou se nepřehlédnutelným klenotem vašeho cukroví.
V následujícím receptu se dozvíte, jak tuto lahůdku připravit rychle a snadno. Navíc přidáme několik praktických rad, které vám přípravu ještě usnadní a posunou výsledek o úroveň výš.
Ořechové pracny nebo také medvědí tlapky patří mezi tradiční české cukroví našich babiček. Jejich příprava je snadná, jen k pečení potřebujeme plechové nebo silikonové vyklápěcí formičky.
Crinkles jsou chutí i strukturou podobné brownies. Pod křupavou popraskanou kůrkou, která vypadá jako zasněžená, se ukrývá vláčné měkké těsto rozplývající se na jazyku. Tento čím dál tím populárnější druh vánočního cukroví si zamilujete a budete je chtít péct celoročně.
Čokoládové crinkles, popraskané sušenky obalené v cukru, jsou velmi oblíbené ve světě, především za mořem, a pečou se jako vánoční cukroví. Příprava těchto malých čokoládových hrudek je velmi jednoduchá a jistě to hravě zvládnete. Vyzkoušejte letos tento vánoční hit, okamžitě si jej zamilujete.
Karamelové cukroví chutná tak skvěle, že se po něm jen zapráší. Jeho příprava je navíc rychlá a velmi snadná, karamelovou polevu na cukroví totiž lehce vykouzlíte pomocí kondenzovaného mléka.
Masarykovo cukroví patří mezi tradiční druhy vánočních dobrot, které nesmějí chybět na svátečním stole. Pojmenované jsou po Tomáši Garrigue Masarykovi, prvnímu československému prezidentovi, který tato máslová kolečka s ořechy obalená v cukru miloval. Cukroví je snadné na přípravu a výsledek rozhodně stojí za to.
Zdroj: Kupi.cz