Nepečené šišky jako z lesa jen ze tří ingrediencí. Dezert, který voní Vánocemi

Tři čokoládové šišky na bílém talíři ve tvaru stromku, v pozadí vánoční dekorace Kupi.cz

Máte chuť na sladké, ale nechce se vám zapínat troubu? Pak pro vás máme skvělý tip! Nepečené šišky jsou perfektní volbou, když toužíte po rychlé a chutné sladkosti. Tento recept kombinuje oblíbené sušenky a lahodný sýr, díky čemuž vznikne dokonalé nepečené těsto. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Stačí jen pár minut práce a po krátkém vychlazení si můžete vychutnat báječný a hlavně stylový dezert.

Přečtěte si také

Prádlo z pračky nevoní tak, jak byste chtěli? Luxusní a intenzivní vůni vykouzlí parfémy na praní, stačí jen pár kapek

Vánoční cukroví, které si zamilujete

Nepečené dezerty si v posledních letech získávají stále větší oblibu. Důvodů je hned několik – jsou rychlé, snadné na přípravu a chutí rozhodně nezaostávají za těmi pečenými. Navíc při jejich přípravě nemusíte zapínat troubu, a tak šetříte čas i energii.

Nepečené šišky jsou ukázkovým příkladem toho, jak i z minima ingrediencí lze vykouzlit famózní dezert. Základem jsou oblíbené sušenky Oreo, ale použít můžete jakékoli tmavé slepované sušenky. Jejich jemná drť se smíchá s lahodným Philadelphia sýrem, který celému dezertu dodává krémovou konzistenci a jemnost.

Pojďme na to!

Recept na nepečené šišky

  • Počet porcí: 4 šišky
  • Délka přípravy: 10 minut + 1 hodina chlazení

Ingredience

  • 200 g tmavých sušenek typu Oreo
  • 1 vanička Philadelphia sýru (125 g)
  • čokoládové cereálie
Tři čokoládové šišky na bílém talíři ve tvaru stromku, v pozadí vánoční dekorace Kupi.cz

Postup přípravy

  1. V mixéru rozmělněte sušenky Oreo na jemnou drť.
  2. Ve větší míse smíchejte rozdrcené sušenky s Philadelphia sýrem a důkladně promíchejte, dokud nevznikne kompaktní hmota.
  3. Připravenou směs nechte v míse vychladnout po dobu přibližně 15 minut.
  4. Z vychlazené hmoty vytvarujte malé kužely a jejich povrch ozdobte čokoládovými cereáliemi tak, aby dezert připomínal borovicové šišky.
  5. Hotové šišky uložte do lednice alespoň na 1 hodinu, aby dostatečně ztuhly.
  6. Před podáváním můžete šišky ještě lehce posypat moučkovým cukrem pro efekt.

Tipy pro vylepšení receptu

  • Místo čokoládových cereálií můžete šišky ozdobit plátky mandlí.
  • Pokud nemáte tmavé sušenky nebo cereálie, stačí na závěr polít šišky roztopenou čokoládou.
  • Pro intenzivnější chuť přidejte do směsi lžíci kakaa nebo nastrouhané čokolády.
  • Pokud chcete mít šišky opravdu pevné, nechte je v lednici zatuhnout klidně přes noc.
  • Při tvarování šišek si navlhčete dlaně vodou, aby se vám směs tolik nelepila na ruce.

Zdroj: Autorský recept Kupi