Nakládaná mozzarella s bylinkami a česnekem. Na rozdíl od hermelínu ji můžete jíst už druhý den

Nakládané kuličky mozzarelly v oleji s bylinkami a chilli papričkou Veronika Idiyat / Shutterstock.com

Mozzarella, italský sýr známý svou jemností a schopností dobře absorbovat různé chutě, je ideální pro rychlé marinování. Tento sýr se snadno přizpůsobí každé chuti, takže jej můžete využít nejen jako součást salátů, ale také jako lahodnou pochoutku na opečeném chlebu nebo pro přípravu elegantních jednohubek.

Přečtěte si také

Žebříček produktů, které se nevyplatí kupovat, pokud nejsou ve slevě

Nakládání sýrů

Rozdíl mezi nakládaným hermelínem a nakládanou mozzarellou spočívá především v jejich textuře a délce marinování. Hermelín, tučný sýr s bílou plísní na povrchu, potřebuje pro optimální ochucení delší dobu nakládání, obvykle několik dní až týden. Jeho plná chuť se skvěle doplňuje s ingrediencemi jako cibule, pepř či bobkový list.

Naopak mozzarella, italský sýr známý svou jemnou texturou, je ideální pro rychlou marinaci. Tento sýr se snadno přizpůsobí každé chuti, takže jej můžete využít nejen jako součást salátů, ale také jako lahodnou pochoutku na opečeném chlebu nebo pro přípravu elegantních jednohubek. Na rozdíl od hermelínu, nakládanou mozzarellu můžete konzumovat již druhý den po naložení, což ji činí vhodnou pro rychlé pohoštění.

Recept na nakládanou mozzarellu

  • Počet porcí: 4
  • Délka přípravy: 1 hodina

Ingredience

  • 200 g mini mozzarelly
  • 50 g piniových semínek
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička chilli vloček
  • 100 ml olivového oleje
  • čerstvé bylinky jako je bazalka, tymián, oregano, rozmarýn
  • sůl podle chuti
Nakládaná mini mozzarella v oleji s česnekem a bazalkou Losangela / Shutterstock.com

Postup přípravy

  1. Mini mozzarelly vložte do větší mísy.
  2. Na suché pánvi orestujte piniová semínka, nechte vychladnout a přidejte k mozzarelle.
  3. Bylinky nasekejte a společně s chilli vločkami a solí je přidejte k mozzarelle a opatrně promíchejte.
  4. Do každé sklenice určené k nakládání umístěte stroužek česneku a snítku jedné z bylinek.
  5. Sklenice naplňte mozzarellou a proložte dalšími bylinkami.
  6. Dolijte olivovým olejem tak, aby mozzarella byla zcela zalitá. Sklenice pevně uzavřete.
  7. Nechte při pokojové teplotě jednu hodinu odležet, poté uskladněte v lednici, kde vydrží až 5 dnů.

Tipy z redakce

  • Olej, ve kterém mozzarellu naložíte, lze následně použít třeba do salátů.

Zdroj: Kupi