Ochucený okurkový salát z TikToku: Delikatesa, kvůli které končí lidé v nemocnicích

Žena krájí okurku na kráječi zeleniny Bignai / Shutterstock.com

Na platformě TikTok se často objevují nejrůznější trendy, které mohou být inspirací pro mnohé z nás. Jeden z těchto trendů přichází od tvůrce Logana Moffitta, známého jako „cucumber boy“. Jeho recept na ochucený okurkový salát se stal virálním hitem, avšak nečekaně přinesl i zdravotní rizika. Jak může obyčejný okurkový salát způsobit, že lidé končí v nemocnicích?

Přečtěte si také

Dyson vstupuje do světa kosmetiky s revoluční řadou na vlasy. Vyvinul ji se světoznámým kadeřníkem

Okurkový král z TikToku

TikTok je platforma, na níž se občas objevují bizarní trendy, a jedním z nich je recept na okurkový salát od influencera Logana Moffitta. Logan, který je známý především svými recepty na korejské pochoutky, se rozhodl využít momentální „okurkovou sezónu“ a sdílet své neobvyklé recepty s okurkami. Na jeho profilu můžete najít inspiraci třeba na okurkové cereálie nebo brambůrky.

Recept, který vzbudil rozruch

Loganův recept na okurkový salát kombinuje hned několik ingrediencí:

  • salátová okurka
  • 2 lžičky sójové a rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce glutamanu sodného
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 rozdrcený česnek
  • hrst zelené cibulky
  • 1 lžička sezamových semínek

Tento jednoduchý, ale chutný recept oslovil miliony lidí – video na TikToku má přes 14 milionů zhlédnutí.

Postup

  1. Okurku nakrájejte na tenké plátky na mandolínovém struhadle.
  2. Přidejte všechny ingredience a promíchejte s okurkou.
  3. Dejte vychladit na několik hodin do lednice před podáváním.

Nejen chuťový zážitek, ale i hrozba

Přestože se Loganův salát stal hitem, některé pokusy o jeho přípravu dopadly špatně. Jak upozorňuje The Independent a NY Post, někteří uživatelé skončili v nemocnici ne kvůli otravě, jak by se mohlo zdát, ale kvůli pořezání. Američané totiž nejsou zvyklí používat nástroje jako mandolínu (struhadlo), což vedlo k několika vážným zraněním.

Rizika kuchyňských nástrojů

Kráječ zeleniny neboli mandolína, který je součástí Loganova receptu, je určen pro pokročilé kuchaře. I když se prodává s ochranou prstů a jasným varováním o opatrném používání, mnoho nadšenců ignorovalo bezpečnostní upozornění. Například influencerka Alix Earle zdůraznila, jak nebezpečný tento nástroj může být, když se pokoušela s ním řezat zeleninu.

Stojí za to?

Navzdory rizikům se Loganův okurkový salát stal ikonou letních receptů. Mnozí fanoušci přebírají jeho techniku, ale mění některé suroviny. Je důležité pamatovat na bezpečnost při používání kuchyňských nástrojů, a to obzvláště u mladších uživatelů, kteří se snaží napodobit své oblíbené influencery.

Loganův okurkový salát je skvělým příkladem, jak se jednoduchý recept může stát virálním hitem na sociálních sítích. Přestože přináší chuťový zážitek tisícům lidí, je důležité mít na paměti bezpečnostní opatření při jeho přípravě. Možná je to jen otázka času, než se objeví další kuchyňský trend, který přinese nejen nové chutě, ale i nové výzvy v kuchyni.

Zdroj: TikTok, Kupi, NY post, Independent