Domácí gumoví medvídci z Aperolu se stanou hitem každé pořádné party

Spousta oranžových gumových medvídků Kupi.cz

Tento originální recept na gumové medvídky s Aperolem, který se stane hitem každé letní oslavy, musíte rozhodně co nejdříve vyzkoušet. Jsou dokonale sladcí, ale pozor, mohou vám na druhý den způsobit pěknou kocovinu. Co je ale jisté, že se po nich na vaší party jenom zapráší!

Přečtěte si také

Poštěstil se vám plný košík čerstvých hub? Připravte si nepřekonatelnou houbovou smaženici

Ikonický aperitiv s bohatou historií

Historie Aperolu sahá až do roku 1919. Vytvořili ho bratři Luigi a Silvio Barbieriové po sedmi letech experimentování. Aperol si rychle získal oblibu díky své unikátní chuti a barvě. Po první světové válce se stal populárním mezi mladými lidmi v Itálii, zejména v padovských a benátských podnicích. V 50. letech vznikl slavný koktejl Aperol Spritz, podpořený první televizní reklamou „Il Carosello“.

V 80. letech Aperol vstoupil na mezinárodní trhy a díky marketingovým kampaním získal globální popularitu. S akvizicí skupinou Gruppo Campari v roce 2000 došlo k revoluci Aperol Spritz, který se stal oblíbeným nejen v Itálii, ale i jinde. Roku 2019 oslavil Aperol 100 let existence jako nápoj, který doprovází vzácné okamžiky strávené s přáteli a pokračuje ve své misi radosti.

Aperol Spritz
Čas přípravy: 5 min Obtížnost: Snadný

Aperol Spritz

Aperol Spritz je světově oblíbený alkoholický nápoj, jehož obliba neustále roste. Díky výrazné oranžové barvě, typické hořkosladké chuti a nízkému obsahu alkoholu si jej zamiluje snad každý. A hodí se na letní párty, grilovačku i silvestrovský večírek.

Aperol Spritz
Nanuky Aperol Spritz
Čas přípravy: 10 min Obtížnost: Snadný

Nanuky Aperol Spritz

Letní horké dny jsou konečně tady a s nimi i čas připravit si něco, co vás dokáže zchladit – třeba tyto skvělé a na přípravu velmi jednoduché nanuky Aperol Spritz pro dospělé, které si zajisté zamilujete. Věříme, že se stanou hitem každé vaší prázdninové párty.

Nanuky Aperol Spritz

Gumoví medvídci z Aperolu – recept

  • Počet porcí: Přibližně 100 malých medvídků
  • Délka přípravy: 15 minut aktivní přípravy + 2 hodiny tuhnutí

Ingredience

  • 200 ml Aperolu
  • 100 ml prosecca
  • 100 ml pomerančového džusu
  • 2–3 lžíce cukru (dle preferencí)
  • 5 balíčků želatiny v prášku (celkem cca 50 g)
  • Silikonové formičky na medvídky (dají se koupit na internetu nebo v domácích potřebách)
Oranžový gumový medvídek Kupi.cz

Postup přípravy

  1. Namíchání základní tekutiny: Aperol, prosecco a pomerančový džus smíchejte v hlubším hrnci. Přidejte cukr a důkladně promíchejte, dokud se úplně nerozpustí.
  2. Pomalu začněte přisypávat želatinu do tekutiny za neustálého míchání metličkou, aby nevznikly hrudky. Míchejte, dokud se všechen prášek nerozpustí. Pokud je potřeba, lehce zahřejte směs, ale vyhněte se varu!
  3. Plnění formiček: Za pomoci pipety nebo malé lžičky nalijte směs do silikonových formiček. Ano, je to trošku mravenčí práce, ale výsledek za to stojí!
  4. Dejte formičky do lednice a nechte je chladit, dokud medvídci neztuhnou, což trvá minimálně 2 hodiny.
  5. Jakmile jsou medvídci pevní, opatrně je vyjměte z formiček a skladujte v uzavíratelné nádobě v chladu, ideálně medvídky dejte do lednice.

Tipy redakce

  • Experimentujte s různými druhy šumivých vín nebo upravte množství cukru podle vaší chuti.
  • Pokud nemáte formičky na medvídky, můžete využít jiné silikonové formy, například na srdíčka nebo hvězdičky.
  • Tyto medvídky jsou skvělou alternativou k obyčejným sladkostem na letní piknik nebo večírek.

Zdroj: Kupi, Aperol