Electro World končí: Od dnešního dne již není možné vytvořit objednávku ani rezervovat zboží na prodejnách a e-shopu

Muž si prohlíží kávovar v prodejně Kardasov Films / Shutterstock.com

Dne 28. srpna 2024 končí obchodní řetězec Electro World svoji činnost v online prostoru. Od tohoto dne již nelze objednávat ani rezervovat zboží na prodejnách a e-shopu. Provoz přebírá společnost Datart, která slibuje hladký přechod pro zákazníky. Ti mohou pokračovat v nákupech se stávajícími přihlašovacími údaji a využívat věrnostní body v novém Datart VIP programu. Zajištěna je kontinuita služeb, včetně mobilní aplikace a dalších výhod.

Přečtěte si také

Jsou všechna másla v obchodech stejně kvalitní? Nenaleťte na triky výrobců

„Dnešní den, 28. srpna 2024, znamená definitivní uzavření možnosti objednávek a rezervací v obchodním řetězci Electro World. Zákazníky čekají významné změny, jelikož se celý provoz přesouvá pod Datart,“ píše se na webu Electro World.

Změny a co přináší budoucnost pod Datart

Zákazníci Electro Worldu se nemusí obávat ztráty svých nákupních údajů nebo výhod. Od 1. září 2024 bude možné se jednoduše přihlásit do systému Datart s použitím existujících přihlašovacích údajů. „Přihlášení i vaše stávající heslo vám bude zachováno,“ uvádí zástupci Datartu. Tímto krokem si firma klade za cíl zajistit hladký přechod pro všechny uživatele.

Výhody věrnostního programu přecházejí pod Datart

Členové věrnostního programu Electro Worldu nemusí mít obavy. Datart umožní uplatnit nevyčerpané body po dobu dalších 12 měsíců. Navíc, zákazníci se mohou těšit na alternativu v podobě Datart VIP programu, který přinese nové možnosti a benefity.

Otevření prodejen a přístup k dokumentům

Speciálně dne 31. srpna budou prodejny otevřeny pouze do 18 hodin, aby se mohly připravit na přechod. Od následujícího dne budou všechny objednávky a doklady k nákupům uloženy a přístupné v systému Datart, což zajišťuje kontinuitu služeb. Pro zákazníky to znamená, že jejich nákupní historie bude nadále k dispozici bez jakéhokoliv přerušení.

Banner oznamující konec online objednávek na Electro World Electro World

Přechod mobilní aplikace a další služby

Pokud využíváte mobilní aplikaci Electro World, přivítá vás nová aplikace Datart, která bude sloužit jako plnohodnotná alternativa. Stejně tak dárkové poukazy zůstávají v platnosti a pojistné smlouvy či další sjednané služby přejdou automaticky pod správu Datartu.

Text emailu zaslaného pro registrované zákazníky Electro Word Electro World/Datart

Končí i další velký hráč na trhu s elektornikou

Situace kolem společností CZC a Mall se dramaticky mění, jak jsme psali v tomto článku, původní doména bude jen pro reklamace, přičemž nově se hovoří o možném odchodu až poloviny zaměstnanců, jak informovaly jako první Novinky.cz.

Navzdory dřívějším ujištěním polské společnosti Allegro o rozvoji CZC jako druhého největšího prodejce elektroniky na trhu se skutečnost ukazuje být jiná. Místo plánované expanze dochází ke zmenšování obchodní sítě a k dalšímu kolu propouštění. Allegro oznámilo, že CZC.cz ukončí svou činnost v dosavadní podobě ještě letos na podzim.

CZC je aktuálně v procesu transformace v rámci integrace do Allegro Group, která by měla být dokončena do konce září. Poté se nákupy zboží z CZC přesunou na platformu Allegro. Přestože nový obchod na této platformě nenabídne některé unikátní funkce původního CZC.cz, Allegro slibuje jeho neustálé zlepšování.

Cílem je zajistit stabilitu CZC a přilákat nové zákazníky. Zákazníci pak budou nakupovat výhradně prostřednictvím této platformy, která si zachová známé uživatelské prostředí původního CZC.cz. Doména CZC.cz zůstane aktivní, hlavně pro řešení reklamací a záručních záležitostí, jak uvedli zástupci Allegra.

Zdroj: Electro Word, Datart, Novinky, CZC.cz, Allegro, Kupi