Nový iPhone přichází! Už 9. září se dozvíme, co můžeme očekávat od iPhonu 16

Žena drží v ruce iPhone Farknot Architect / Shutterstock.com

Apple oznámil, že 9. září uspořádá tiskovou konferenci ve svém sídle v Cupertinu v Kalifornii, kde se předpokládá, že představí nové modely iPhonů a Apple Watch. Tato významná událost bude přenášena živě na webových stránkách společnosti Apple a na YouTube. S příchodem podzimu 2024 se zvyšuje napětí a očekávání kolem toho, co nám přinese nový iPhone 16. Přestože oficiální informace dosud nebyly zveřejněny, spekulace a úniky se objevují téměř každý týden. Na co se tedy můžeme v nové řadě těšit?

Přečtěte si také

Česnek jako lék pro děti? Na infekce i průjmy funguje skvěle, jen ho zařadit do jídelníčku

Kde se bude iPhone 16 vyrábět?

Zásadní novinkou pro fungování firmy Apple bude nové místo výroby jejích ikonických iPhonů. Web Bloomberg informoval o nové nálepce na krabičkách mobilů, která by měla být součástí balení. Mobily s pořadovým číslem 16 se budou vyrábět nejen v Číně, ale také v Indii. Na krabičce je totiž vedle obvyklého nápisu „designováno v Kalifornii“ nově i nápis „sestaveno v Indii“.

To svědčí o tom, že se Apple snaží rozšiřovat svůj dodavatelský řetězec a rozložit výrobu mezi více zemí pro případ budoucích problémů. Pro uživatele se však nic zásadního nemění – kvalita iPhonů musí i nadále odpovídat přísným standardům Applu.

Jak bude iPhone 16 (Pro) vypadat?

Před oficiální konferencí Applu nejsou nikdy žádné informace o nových produktech stoprocentně potvrzené, ovšem existují dobře informované zdroje, které se málokdy pletou. Jedním z nich je i novinář z Bloombergu Mark Gurman.

Podle něj se můžeme těšit na novou barvu u iPhonu 16 Pro, a to růžovo-zlatou, jež by měla nahradit tmavě modrou z předchozí řady. Další barvy, ze kterých si můžete vybrat, budou nejspíš černá, bílá či stříbrná a šedá. Nový iPhone 16 Pro dále nabídne větší displej, lepší fotoaparáty a vyhrazené tlačítko pro fotografické a video funkce. Zásadní změna oproti jeho předchůdci se ovšem neočekává.

Mobil v základní verzi, tedy iPhone 16, by měl mít již tradičně na výběr z veselejších barev. Pravděpodobně by mělo jít o světle růžovou, zelenou, modrou a základní bílou a černou. Někteří spekulanti mluví i o fialové či žluté. Ani u něj se však neočekávají výraznější změny a uživatelé iPhonu 15 pravděpodobně nebudou mít důvod si nový iPhone kupovat.

Pohled na stránku Applu na mobilu DenPhotos / Shutterstock.com

Jakou novou funkci Apple představil?

Apple již počátkem léta představil svou vlastní umělou inteligenci (AI) s názvem Apple Intelligence. Ta má tvořit texty, obrázky a další obsah podle zadání a přístupná bude na iPhonech 15 Pro, 15 Pro Max, na iPadech a počítačích Mac, které mají čip M1, a na dalších nových produktech. Firma ovšem oddaluje zavedení všech funkcí v Evropě kvůli nejistotě v oblasti regulace v souvislosti s nařízením EU o digitálních trzích.

Kdy bude nový iPhone 16 v prodeji?

Apple oznámil, že 9. září uspořádá tiskovou akci ve svém sídle v Cupertinu v Kalifornii, kde se očekává, že společnost oznámí nové modely iPhonů a Apple Watch.

Které další mobily se chystají?

Ve světě chytrých telefonů se neustále něco děje a výrobci se předhánějí v tom, kdo přinese na trh nejnovější a nejpokročilejší model. Vedle očekávaného iPhonu se můžete těšit na několik dalších zajímavých mobilů, které slibují inovace a nové funkce:

  • Honor Magic V3
  • OnePlus 13
  • Samsung Galaxy S24 FE
  • Google Pixel 9

Zdroj: Cnbc.com, MacRumors, Reuters, Bloomberg