5 nejlepších kávovarů, které vám připraví kávu jako z kavárny

Mladá žena stojí v kuchyni a drží hrnek kávy, na lince stojí kávovar New Africa / Shutterstock.com

Milujete kávu, ale doma si zkrátka nikdy nepřipravíte takovou, jakou dělají v kavárně? Kupovat si kávu každý den může být finančně poměrně náročné, a tak je vhodné hledat alternativy. Co byste řekli na kávovary, které umí připravit kávu (téměř) jako z kavárny?

Přečtěte si také

Dřevěná podlaha stále jako nová? Když o ni budete správně pečovat, tak bude

Příprava kávy s kvalitním kávovarem nikdy nebyla jednodušší. Často vám k tomu postačí jen nachystání šálku a stisknutí tlačítka. Už vás nebaví utrácet za kávu v kavárnách? Tak se pojďte podívat na jedny z nejoblíbenějších kávovarů.

Catler EA 850

Špičkový kávovar Catler EA 850 vám připraví tak lahodnou kávu, že už si na svou oblíbenou kavárnu ani nevzpomenete. Sílu a aroma kávy podporuje tlak čerpadla o síle 19 bar, díky zásobníku na vodu o objemu 1,8 litru a zásobníku na kávu pro 250 gramů kávy připravíte kávu na jeden zátah třeba pro početnou návštěvu. Jakmile bude káva v zásobníku docházet, budete na to přístrojem upozorněni.

V kávovaru připravíte espresso, americano, ale i mléčné kávové nápoje, jako je flat white či macchiato. Kávovar dokáže připravit až 20 druhů nápojů – stačí si vybrat, na jaký máte zrovna chuť, kliknout na jeho obrázek na barevném dotykovém displeji a pak už jen chviličku počkat, než se káva připraví. Kromě toho si můžete vybrat i jeden z receptů, díky kterým si pochutnáte třeba na Irish coffee, Café Bombón či Cherry lady.

  • Orientační cena: 16 990 Kč
Mladá žena sedí na gauči s hrnkem kávy ORION PRODUCTION / Shutterstock.com

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.115.B

Automatický kávovar značky DeLonghi vám s tlakem 15 bar namele a připraví kávu jako od profíka. Ocelový mlýnek namele přímo v kávovaru kávu o hmotnosti až 250 gramů s tím, že si můžete vybrat z až 13 hrubostí mletí. Připravíte si nejen lahodné espresso, ale díky cappuccino systému si pochutnáte také na latte macchiato, flat white a cappuccinu.

Kávovar má paměť, takže si bude pamatovat vaše nejoblíbenější nápoje a ty vám bude nabízet častěji. Díky velké nádržce o objemu 1,8 litru můžete kávu připravit rovnou pro několik lidí najednou, aniž by vás to stálo úsilí navíc. Kávovar se automaticky vyčistí, ale i odvápní.

  • Orientační cena: 7 799 Kč

Krups Essential EA810870

Kompaktní a zcela nenáročný kávovar Krups Essential s tlakem 15 bar je vybaven hydraulickou technologií stlačení kávy, díky němuž bude chuť kávy maximálně intenzivní. Můžete si zvolit jeden ze tří stupňů teploty, aby byla káva připravená přesně podle vašich představ. Kávovar je vybaven plotýnkou na nahřívání hrnků, takže vám káva jen tak nevystydne, navíc si můžete připravit dva šálky najednou.

Kávovar nabízí 3 stupně namletí kávy, velký zásobník na kávu až o hmotnosti 500 gramů, zásobník na vodu s objemem 1,6 litru a nechybí mu šikovná parní tryska pro napěnění mléka – připravíte si tedy nejrůznější kávové nápoje. Kávovar není vybaven displejem, ale pouze několika praktickými tlačítky.

  • Orientační cena: 7 045 Kč
Detail kávy tekoucí z kávovaru do hrnku Bondar Illia / Shutterstock.com

Sencor SES 7300BK

Designově velmi povedený automatický kávovar Sencor SES 7300BK potěší i kompaktní velikostí, která je ideální i do menších kuchyní. Je vybaven programem, který umožňuje připravit kávu pouze jedním dotykem, funkcí horké vody pro přípravu čaje a také EKO režimem, který účinně šetří energii.

Co u tohoto kávovaru stojí za vyzdvižení, je možnost nastavit si na barevném LED panelu kávu přesně podle svých chuťových preferencí. Někdy si můžete dát svou oblíbenou kávu slabší a jindy, když je to potřeba, maximálně silnou – a to méně než za jednu minutu. Kávovar nabízí možnost vybrat si z 5 hrubostí mletí kávy. Připravená káva bude mít vždy perfektní aroma, což zajišťuje šikovná funkce předspaření.

  • Orientační cena: 6 699 Kč

Philips Series 2200 LatteGo EP 2235/40

Chtěli byste automatický kávovar, který nabízí vše, co potřebujete? Pak se vám bude líbit Philips LatteGo EP, který je ideální pro milovníky perfektně našlehaného latte. Kávovar je vybaven odolným keramickým mlýnkem, který nabízí 12 stupňů mletí od hrubé kávy až po nejjemnější prášek.

Vše si můžete jednoduše nastavit na dotykovém displeji, kde si vybranou kávu připravíte jedním klepnutím, druhým si můžete nastavit množství i sílu kávy. Uživatele potěší i to, že je kávovar zcela nenáročný na údržbu – můžete si připravit až 5000 šálků kávy bez nutnosti řešit odvápňování.

  • Orientační cena: 9 899 Kč

Zdroj: Zboží.cz, Kupi