Osvěžující letní dezert: Nepečené kokosové řezy jsou snadné na přípravu. Recept, který prostě musíte vyzkoušet

Kokosové řezy s tlustou čokoládovou polevou navrchu Antonina Vlasova / Shutterstock.com

Toužíte po něčem sladkém a osvěžujícím v parných letních dnech? Pak jsou pro vás tyto nepečené kokosové řezy tou pravou volbou. Jejich příprava je hračka a výsledek si získá srdce každého milovníka sladkostí. Křupavý sušenkový základ v kombinaci s luxusní kokosovou náplní a lahodnou čokoládovou polevou je naprostá letní pecka!

Přečtěte si také

Vadí vám papírová brčka? Nápoj Capri-Sun založil petici proti EU a požaduje zpět plastová

Kokos jako všestranný pomocník v kuchyni

Kokos, exotický plod kokosové palmy, si získal srdce milovníků sladkého díky své jedinečné chuti a všestrannosti. Strouhaná kokosová dužina je základem mnoha dezertů, kokosové mléko je ideální pro krémové pudingy a smoothie, kokosový olej se využívá při výrobě čokolády a polev, kokosový cukr dodává dezertům karamelový nádech a má nižší glykemický index. Kokosové chipsy a likér přidávají dezertům šmrnc. Kokos si tedy zaslouží místo v každé kuchyni, ať už v tradičních nebo moderních receptech.

Nepečené kokosové řezy

  • Počet porcí: 16
  • Doba přípravy: 35 minut + chlazení

Ingredience

Na základ

  • 150 g kakaových sušenek
  • 70 g másla

Náplň

  • 500 ml mléka
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 200 g krupicového cukru
  • 100 g krupice
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 100 g másla

Poleva

  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 100 g hořké čokolády
  • 50 ml másla
Opékání kokosových vloček na pánvi Arina P Habich / Shutterstock.com

Postup

  1. Kakaové sušenky rozdrtíme na jemný prášek a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs důkladně upěchujeme na dno čtvercové formy (22 x 22 cm) a necháme vychladit v lednici.
  2. V suché pánvi zlehka opražíme strouhaný kokos, dokud nezačne vonět. Poté ho přesypeme do misky, aby se nepřepaloval.
  3. V hrnci zahřejeme mléko, smetanu a cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přisypeme krupici a za neustálého míchání uvaříme hustou kaši. Vmícháme do ní opražený kokos a na kousky nakrájené studené máslo.
  4. Kokosovou náplň navrstvíme na vychlazený základ a necháme v lednici ztuhnout alespoň 2 hodiny.
  5. V rendlíku zahřejeme smetanu, přidáme nalámanou čokoládu a máslo. Mícháme, dokud nevznikne hladká lesklá poleva.
  6. Polevu nalijeme na kokosovou vrstvu a uhladíme. Necháme v lednici zatuhnout, ideálně přes noc.
  7. Vychlazený zákusek nakrájíme na čtverce a podáváme jako osvěžující dezert.
Low carb tvarohové kokosky
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Low carb tvarohové kokosky

Pojďte si s námi připravit zdravé low carb tvarohové kokosky, které vás ohromí svou chutí. Recept je rychlý a velmi jednoduchý, takže si ho jistě oblíbíte. A pokud chcete a trochu toho cukru snesete, můžete si je ozdobit čokoládou.

Low carb tvarohové kokosky
Margotková buchta
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Margotková buchta

Margotková buchta je krásně vláčná, nadýchaná a chutná vážně skvěle. Její příprava je velmi jednoduchá a buchta se perfektně hodí jako pohoštění pro návštěvu nebo jen tak k odpolední kávě. A zaručeně zachutná malým i velkým mlsounům.

Margotková buchta

Tipy cukrářů

  • Pro změnu chuti můžete použít i jiné druhy sušenek na základ.
  • Opražení kokosu před přidáním do náplně dodá řezům intenzivnější chuť, ale není to nutností.
  • Řezy skladujte v lednici v uzavřené plastové krabičce, vydrží tak déle čerstvé a vychlazené.

Zdroj: Kupi