Exotické spojení, které dokonale ladí: Tiramisu mochi musíte doma vyzkoušet!

Tiramisu mochi na talířku Kenishirotie / Shutterstock.com

Hledáte originální dezert, který ohromí vaše hosty a zároveň potěší chuťové buňky? Pak vyzkoušejte tiramisu mochi, dokonalou kombinaci jemného italského krému a nadýchaného japonského těsta. Tento netradiční zákusek si získá vaše srdce na první ochutnání.

Přečtěte si také

Kočkolit není jen pro kočky! Dokáže zachránit váš telefon a má i další naprosto geniální použití

Co budete potřebovat?

  • Počet porcí: 10
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Doba vaření: 20 minut

Ingredience:

Na krém:

  • 200 g krémového sýra mascarpone
  • 150 ml smetany na šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru

Na mochi těsto:

  • 300 g lepkavé rýžové mouky (mochiko)
  • 30 g kukuřičného škrobu (na válení)
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 lžička kakaa
  • 180 ml mléka
  • 30 g másla

Na posypání:

  • Trochu kakaa

Jak si dezert připravit?

Příprava krému:

  1. V míse vyšlehejte krémový sýr s cukrem do hladka.
  2. Přidejte vychlazenou smetanu a šlehejte, dokud nevznikne pevný krém.
  3. Rozstřihněte potravinovou fólii na 10 čtverců. Na každý z nich dejte porci krému.
  4. Každou porci zabalte do fólie a vytvarujte do silnějšího kolečka.
  5. Položte zabalené krémy na menší plech vyložený utěrkou a dejte do mrazáku na 2 hodiny.

Příprava mochi těsta:

  1. V míse smíchejte rýžovou mouku, kukuřičný škrob, cukr a kakao.
  2. Přilijte mléko a promíchejte. Poté směs vařte nad vodní lázní přibližně 20 minut, dokud nevznikne lepivé těsto.
  3. Do teplého těsta zamíchejte máslo a nechte vychladnout. Poté těsto hněťte, dokud nebude hladké a pružné.
  4. Těsto rozdělte na 10 stejných částí. Každou část vytvarujte nebo vyválejte do kruhu a zabalte do ní mražený krém.
  5. Dobře uzavřete a lehce vytvarujte do tvaru buchtičky.

Po dokončení hotové tiramisu mochi poprašte kakaem a podávejte. Pokud je nebudete ihned konzumovat, skladujte je v lednici v uzavřené plastové krabičce.

Tiramisu Mochi na talířku Kenishirotie / Shutterstock.com

Užitečné tipy

  • Pro intenzivnější chuť tiramisu mochi můžete do krému přidat kapku vanilkového extraktu nebo likéru Amaretto.
  • Pokud nemáte kukuřičný škrob, můžete použít bramborový škrob.
  • Pro snadnější práci s mochi těstem si ruce a pracovní plochu lehce poprašte škrobem.

Zdroj: Kupi