Definitivní konec: CZC.cz přestane prodávat v září a pohltí ho Allegro, původní doména jen pro reklamace

Interiér obchodu CZC.cz Ioannis7 / Shutterstock

Po dlouhých měsících mlžení vydalo Allegro v pondělí oficiální zprávu, ve které potvrdilo, že oblíbený e-shop CZC.cz ve své původní podobě skončí. Má se tak stát do konce září 2024, kdy se přesune jako jeden z prodejců právě na polské tržiště. Původní doména CZC.cz bude sloužit jen pro reklamace.

Přečtěte si také

Vadí vám papírová brčka? Nápoj Capri-Sun založil petici proti EU a požaduje zpět plastová

Doména CZC.cz jen pro zákaznickou podporu

V minulých týdnech vás Kupi informovalo o nejasných plánech Allegra s CZC.cz i o nesouhlasných reakcích zákazníků.

Nyní se polský gigant rozhodl jít s pravdou ven a potvrdil, že dvojka na českém trhu s elektronikou (po Alze) jako samostatný e-shop opravdu skončí a nadále bude prodávat pouze pod hlavičkou Allegra jako jeden z prodejců. Doména CZC.cz bude ještě nějakou dobu fungovat pro reklamace a jako přesměrování na Allegro.

„V souvislosti se začleněním e-shopu s elektronikou do mezinárodní struktury Allegro Group prochází nyní CZC postupnou transformací, která bude dokončena do konce září letošního roku. Po jejím dokončení budou zákazníci nakupovat zboží z nabídky CZC výhradně na platformě Allegro,“ uvedlo Allegro v oficiální tiskové zprávě.

Náhled webu Allegra Allegro

Allegro slibuje zachování DNA e-shopu CZC

E-shop, který založili v roce 1998 manželé Matějkovi jako Czech Computers, si získal své příznivce díky odbornosti a silnému prozákaznickému přístupu.

„Jsme si dobře vědomi toho, že CZC má jako původní česká značka s dlouhou historií mnoho věrných zákazníků. Od dubnového spuštění CZC shopu běžícího na platformě Allegro v testovacím režimu vnímáme jejich zpětnou vazbu, bereme ji vážně a i nadále jí budeme naslouchat, píše ve zprávě Allegro.

Velkou devízou prodejce byly sekce s hodnocením produktů, diskuze a také blog s aktualitami s názvem Geek Magazín. O tuto nadstavbu zákazníci s přechodem e-shopu pod Allegro přijdou, nicméně Allegro se snaží zmírnit negativní reakce řadou příslibů.

„Ostatní dlouhodobé základy tohoto oblíbeného e-shopu s elektronikou jako přímá spolupráce s výrobci, český tým vysoce kvalifikovaných odborníků, lokální technická podpora a sklad, vyřizování reklamací a v neposlední řadě i geekovská DNA zůstávají a Allegro je rozhodnuto je dále podporovat,“ uvádí Allegro.

Web CZC CZC

CZC Shop bude na Allegro vypadat podobně

Každý prodejce má na tržišti Allegro svůj „profil“, respektive domovskou stránku, kde nabízí své produkty. Stejnou stránku má na Allegro také CZC Shop. V první fázi by stránka měla být podle zástupců firmy co nejpodobnější současné stránce CZC.cz, aby změna pro zákazníky nebyla tak velká.

Cílem skupiny Allegro je podle oficiálního vyjádření značku CZC podporovat a udržet ji na českém trhu.

„Aby to bylo možné, prochází nyní CZC nevyhnutelnou softwarovou změnou. Obchod přechází na nový systém v rámci platformy Allegro, který kombinuje výhody původního e-shopu s Allegro benefity. I po dokončení transformace budou zákazníci moci nakupovat produkty od CZC se zárukou originality a případné reklamace či vrácení zboží bude i v budoucnosti vyřizováno stávajícím českým týmem,“ vysvětluje.

Allegro koupilo CZC společně s Mall Group

Allegro získalo CZC jako součást tehdejší skupiny Mall Group během akvizice, která byla finalizována okolo roku 2022. Od té doby se snaží o finanční stabilizaci značky.

Podle polského giganta bylo nutné učinit mnoho zásadních rozhodnutí, včetně softwarové optimalizace – společnosti rodiny Allegro přecházejí na společnou systémovou platformu a služby. Kromě Mallu a CZC patří pod Allegro Group ještě logistická firma WE|DO a AMG Media a.s.

Začátkem roku 2024 se CZC sloučilo s Internet Mall a.s., AMG Media a.s. a WE|DO CZ s.r.o. do jedné právní entity s názvem Allegro Retail a.s. Situaci s CZC a Mall pro vás bude Kupi i nadále sledovat.

Zdroje: Kupi, tisková zpráva Allegra, ČTK, CZC