Ložnice podle horoskopu: Inspirujte se vašimi hvězdami

Ložnice s postelí, teleskopem a pracovním stolem Pixel-Shot / Shutterstock.com

Přemýšleli jste někdy o tom, jak by vaše ložnice mohla odrážet vaši osobnost a hvězdné znamení? V tomto článku vám přinášíme inspiraci, jak si zařídit ložnici v souladu s horoskopem. Každé znamení zvěrokruhu má své jedinečné vlastnosti, které lze přenést i do designu interiéru. Pojďme se podívat, jaké barvy a dekorace se hodí právě pro vaše znamení.

Přečtěte si také

Vadí vám papírová brčka? Nápoj Capri-Sun založil petici proti EU a požaduje zpět plastová

Beran (21. března – 19. dubna)

Berani, kteří jsou známí svou energií a vášní, potřebují ložnici, jež bude odrážet jejich živost. Ideální jsou odstíny červené a oranžové, ty totiž podporují jejich dynamiku a vášeň. Ložnice by měla být jednoduchá, ale funkční, s důrazem na čisté linie a minimální dekorace.

  • Doporučená barevnost: Červená, oranžová

Býk (20. dubna – 20. května)

Býci, kteří milují pohodlí a luxus, by měli vsadit na přírodní materiály a jemné, zemité barvy. Hnědá, zelená a béžová budou v tomto případě ideální volbou. Důležité jsou také měkké textilie, jako jsou plyšové koberce a sametové přehozy, které dodají ložnici pocit útulnosti.

  • Doporučená barevnost: Hnědá, zelená, béžová
Romantická ložnice v červené barvě Moebelix

Blíženci (21. května – 20. června)

Blíženci, kteří jsou známí svou zvědavostí a komunikativností, potřebují prostor, jenž bude stimulovat jejich mysl. Světlé a hravé barvy, jako je světle modrá a žlutá, jsou pro ně ideální. Ložnice by měla být plná knih, časopisů a dalších věcí, které podporují jejich intelekt.

  • Doporučená barevnost: Světle modrá, žlutá

Rak (21. června – 22. července)

Raci jsou emocemi nabití jedinci, kteří potřebují ložnici odrážející jejich citlivost a potřebu bezpečí. Měkké, pastelové barvy, jako je růžová a světle modrá, jsou pro ně ideální. Důležité jsou také rodinné fotografie a památky, které dodají prostoru osobní atmosféru.

  • Doporučená barevnost: Růžová, světle modrá

Lev (23. července – 22. srpna)

Lvi milují pozornost a luxus, takže jejich ložnice by měla být stejně okázalá jako oni sami. Zlato, čokoládová a krémová jsou barvy, které jim dodají pocit královského luxusu. Nezapomeňte na luxusní povlečení a výrazné dekorace, jež dávají najevo jejich smysl pro dramatiku.

  • Doporučená barevnost: Zlato, čokoládová, krémová

Panna (23. srpna – 22. září)

Panny jsou známé svou organizovaností a smyslem pro detail. Jejich ložnice by proto měla být minimalistická a čistá, s důrazem na neutrální barvy jako bílá, šedá a béžová. Funkčnost a pořádek jsou klíčové, takže investujte do kvalitního úložného prostoru a jednoduchých, ale elegantních dekorací.

  • Doporučená barevnost: Bílá, šedá, béžová

Váhy (23. září – 22. října)

Váhy milují harmonii a rovnováhu, což by mělo být znát i v jejich ložnici. Jemné pastelové barvy, jako je růžová a světle zelená, jsou ideální volbou. Ložnice by měla být symetrická a harmonicky uspořádaná, s důrazem na estetiku a rovnováhu mezi dekoracemi.

  • Doporučená barevnost: Růžová, světle zelená

Štír (23. října – 21. listopadu)

Štíři jsou tajemní a intenzivní a to by měla vyzařovat i jejich ložnice. Temné, syté barvy jako černá, tmavě modrá a bordó jsou pro ně ideální. Důraz by měl být kladen na intimitu a tajemství, takže tlumené osvětlení a těžké závěsy jsou nutností.

  • Doporučená barevnost: Černá, tmavě modrá, bordó
Ložnice v černo-bílé barvě s intimním osvětlením New Africa / Shutterstock.com

Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

Střelci milují dobrodružství, svobodu a boho styl, což by měla odrážet i jejich ložnice. Jasné a veselé barvy jako oranžová a modrá jsou pro ně ideální. Ložnice by měla být otevřená a vzdušná, s dostatkem prostoru pro jejich oblíbené suvenýry z cest.

  • Doporučená barevnost: Oranžová, modrá

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Kozorozi jsou disciplinovaní a praktičtí, což by mělo být znát i na jejich ložnici. Neutrální barvy jako šedá, bílá a černá jsou pro ně ideální. Ložnice by měla být jednoduchá, ale elegantní, s důrazem na kvalitní a trvanlivé materiály.

  • Doporučená barevnost: Šedá, bílá, černá

Vodnář (20. ledna – 18. února)

Vodnáři jsou známí svou originalitou a nekonvenčností. Jejich ložnice by měla být plná inovativních a neobvyklých prvků. Světlé a zářivé barvy jako tyrkysová a fialová jsou pro ně ideální. Důležité jsou také moderní technologie a futuristické dekorace.

  • Doporučená barevnost: Tyrkysová, fialová

Ryby (19. února – 20. března)

Ryby jsou intuitivní a citlivé, což by mělo být znát i na jejich ložnici. Jemné, vodní barvy jako modrá až šedá barva či zelená jsou pro ně ideální. Ložnice by měla být klidná a relaxační, s důrazem na pohodlí a harmonii.

  • Doporučená barevnost: Modrá, šedá, zelená

Každé znamení zvěrokruhu má své jedinečné potřeby a preference, které lze snadno začlenit do designu ložnice. Inspirujte se svými hvězdami a vytvořte si prostor, jež bude přesně odpovídat vaší osobnosti a energii.

Zdroje: Sluneční znamení, Astrocentrum Brno