20minutová fitness snídaně bez práce: Zapečená vajíčka s balkánským sýrem a špenátem nabitá bílkovinami

Zapečená vejce s balkánským sýrem v zapékací míse Kupi.cz

Máme pro vás super tip na rychlou a vydatnou snídani. My jsme nedávno vyzkoušeli zapečená vejce s balkánským sýrem. Potřebujete na ně jen 3 ingredience a za 20 minut máte hotovo. Je to super změna oproti klasickým míchaným vajíčkům. Pojďte si zapečená vejce s balkánským sýrem připravit s námi!

Přečtěte si také

Má se syrové maso před vařením omývat vodou?

Vydatná snídaně i rychlá večeře

Vajíčka ke snídani neodmyslitelně patří. Někdo je fanouškem míchaných vajíček, jiný preferuje omeletu nebo sázená vejce. A ty, které klasika omrzela, zkouší nové recepty. Třeba my. Vyzkoušejte s námi rychlovku z jednoho pekáčku, v níž se bez vajíček neobejdete.

Kromě vajíček budete potřebovat ještě špenát a balkánský sýr. Všechno společně dáte do zapékací mísy a za 20 minut máte hotovou luxusní snídani. Místo balkánského sýra můžete použít i sýr feta s podobnou chutí. 

Tento základní recept na zapečená vejce s balkánským sýrem lze i různě vylepšovat. Do pekáčku klidně přihoďte i na kostičky nakrájené plátky šunky nebo slaniny, chybu neuděláte ani s jarní cibulkou. Pokud chcete mít zapečená vajíčka extra vymazlená, nahraďte olivový olej smetanou ke šlehání. Dobrou chuť!

Vejce Benedikt s holandskou omáčkou
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Střední

Vejce Benedikt s holandskou omáčkou

Vejce Benedikt s holandskou omáčkou je luxusní jídlo, které patří do snídaňového amerického menu. I když se může zdát, že se jedná o složitý pokrm, příprava není vůbec těžká. Stačí znát dva fígly na to, jak si usnadnit přípravu ztracených vajec a holandské omáčky.

Vejce Benedikt s holandskou omáčkou
Míchaná vajíčka podle Gordona Ramsayho
Čas přípravy: 5 min Obtížnost: Snadný

Míchaná vajíčka podle Gordona Ramsayho

Míchaná vajíčka k snídani milujeme. Jak je ale správně udělat, aby byla krémová? Je na to jednoduchý trik, o který se s vámi rádi podělíme. V podstatě vám stačí stopky, silikonová stěrka a pomalu míchat. Nepřeháníme. Tenhle tip máme od slavného šéfkuchaře Gordona Ramsayho. A přesně podle jeho receptu si míchaná vajíčka uděláme!

Míchaná vajíčka podle Gordona Ramsayho

Recept na zapečená vejce s balkánským sýrem

Ingredience na 1 porci:

  • 4 vejce
  • 30 g balkánského sýra
  • 10 g baby špenátu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 2 plátky toastového chleba

Postup:

  1. Baby špenát opláchněte, okapejte z něj přebytečnou vodu a nakrájejte na menší kousky.
  2. Do zapékací mísy rozklepněte vajíčka, zalijte olivovým olejem, posypte špenátem, balkánským sýrem, osolte a opepřete.
  3. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 15 minut na 170 °C.
  4. Mezitím si opečte plátky toustového chleba a po upečení můžete podávat.

Zdroj: Kupi